‘Recruiting’ kavramının Türkçemizde tek bir cümle ile karşılığı yok. ‘İşe alım’ diye adlandırmak eksik kalıyor. Çünkü birtakım süreçleri içeriyor bu İngilizce kavram.

Doğru tanımlamayı şöyle yapabiliriz. ‘Recruiting’, belirli bir pozisyon veya iş için aktif olarak aday arama, bulma ve işe alım sürecidir. Dolayısıyla ‘Recruiting’, başlangıçtan bireysel işe alımların şirkete entegrasyonuna kadar tüm işe alım sürecini içerir.

Emlakta ‘Recruiting’ konusunda tanımlamayı ise daha önceki ‘Emlakta ‘RE’ Kavramları Neden Hayatidir? adlı yazımda açıklamıştım. (Yazıya ulaşmak için Tıklayınız.

'Emlakta recruiting', bir emlak ofisindeki danışmanlık işleri için çalışma bölgelerine göre kalıcı uygun adayların belirlenmesi, cezbedilmesi, uygun görülenlerin kısa listeye alınması ve onların mülakata çağırılıp karar verilenlerin bir sözleşmeyle bir girişimci olarak ofise kazandırılmasına ilişkin genel bir işe alım sürecini ifade eder.

Ne anlam içerdiğini tanımladıktan sonra artık ‘Recruiting’ için ‘İşe alım süreci’ diyebiliriz. Ülkemizde emlak danışmanlarının işe alım sürecini ağırlıklı olarak ofis sahibinin dışında ofis yöneticisi veya bu iş için görevlendirilen kişi gerçekleştiriyor. İşe alımın ofis için sağlıklı olabilmesi en uygun girişimci adayların ofise kazandırılması için birçok yol var.

Birçok yolun neticesinde emlak ofisinin hedefi; emlakla ilgili daha önce hiç deneyimi olmamış ancak temelde insan ilişkilerde başarılı kişiler ve umut vaat eden ya da iyi sonuçlar elde eden veya ödüllerle başarısını kanıtlayan deneyimli danışmanlardır. Sonuçta deneyimsizler ve deneyimliler olmak üzere iki ayrı hedef kitleden söz edebiliriz.

Bir emlak ofisi sahibi, yöneticisi ya da işe alım yetkilisi işe alım sürecini yürütürken emlakta deneyimsizleri farklı sektörlerdeki güçlü insan ilişkileri olanlardan seçerken onlara iş teklifinde bulunabilir. Bu emlak ofisine emlak danışmanı kazandırma yollardan biridir.

Örneğin lüks araç segmentinde satış danışmanı olan biri hedef kitle olabilir. Ya da pahalı mücevherler satan bir danışman veya yüksek montanlı hizmet pazarlayan biri. Bu kişilerin hiçbiri emlakta olmadığı için onlara iş teklif etmekte etik açıdan bir sıkıntı yoktur. Ayrıca iş teklifi onları girişimciliğe sevk edecek bir teklif olacağı için yine etik açıdan bir sıkıntıdan söz edemeyiz. Sonuçta aynı meslek grubundan biri yoktur karşınızda.

Ancak eğer bir emlak ofisi sahibi, yöneticisi ya da işe alım yetkilisi bir başka emlak ofisindeki umut vaat eden, iyi işler yapan ya zirvedeki bir emlak danışmanına iş teklif etmeye, onun aklını çelmeye kalkarsa o zaman etik bir sorun karşımıza çıkar. Bu ahlaki değil, etik bir sorundur. Ahlak ile etik arasındaki farkları şöyle açıklayabiliriz;

1- Etik, ahlaka göre daha genel bir kavramdır.

 2- Ahlak, kişiden kişiye değişebilir. Etik ise evrensel bir değer olup her yerde geçerlidir.

 3- Ahlak kuralları zamanla değişebilir. Örneğin eskiden büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak ahlaka aykırı sayılırdı. Bugün ise böyle bir şey söz konusu değildir.

 4- Etik kuralları ise göreceli değildir. Bu nedenle kişiden kişiye, toplumdan topluma değişmez. Örneğin her zaman herkese karşı nazik ve kibar olmak temel etik kuraldır.

Dolayısıyla bu konu kişiden kişiye farklı, zaman içerisinde değişebilen ahlaki bir sorun değildir. Dünyanın her yerinde geçerli, kişiden kişiye farklı olmayan, zaman içerisinde değişmeyen evrensel bir değerdir.   

Bir emlak ofisinden herhangi bir danışman seninle iş görüşmesine gelebilir, bunda etik ya da ahlaki bir sorun yoktur. Ancak onu ayartmak için gösterdiğin çaba bazıları için ahlaki açıdan sorun değilse de kesinlikle etik dışıdır, kabul edilemez.

İş ahlakı diye bir şey yoktur. Ahlak vardır, o da işe yansır.

Amerika Ulusal Emlakçılar Birliği NAR’ın meslek üyelerinin uyması gereken 17 ana madde ve birçok alt maddeden oluşan etik kuralları, bununla ilgili eğitimleri vardır. Bir soru. Bizim mesleğimizin etik kuralları var mı? Ofisinizin etik kuralları var mı? Haydi bu konuları tartışmaya açalım, ne dersiniz?

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com