Bugünlerde en çok cevabı aranan sorular arasında yer alıyor emlak uzmanları arasında.

Bu yazımda bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım, hazırsak haydi başlayalım.

Emlak uzmanlığı çok güçlü bir zihin istiyor. Gün içerisinde türlü düşünceler kendiliğinden aklımıza geliverir. Nasıl bir düşünce olduğunu önceden kestiremeyiz. Bu düşüncelerin çoğunluğu negatiftir. Yani aslında negatif bir düşünceyle durup dururken olumsuz bir ruh haline bürünmek işten bile olmaz.

Olumsuz düşünceler bizde olumsuz duygular yaratır ve o olumsuz duyguların sonucu eylemler yani tavır ve davranışlar olarak ortaya çıkar. Kaynağı negatif olan bir şey elbette pozitifle sonuçlanmaz. Aklına geliveren olumsuz düşüncelerin yanı sıra bir de etrafta seni olumsuza iten şeyler vardır.

Bu resim için metin sağlanmadı

Ofisteki arkadaşların piyasalardan bahseder. Alıcıların ortadan çekildiğini, satılıkların alım eşiğini geçtiğini işlerin durduğunu söylerler. Akşam eve gittiğinizde televizyon haberleri, ekonomik kriz, yaklaşan seçim ve dünyada yaşanan olayları ya en negatif yönleriyle ya da şüphe yaratıp endişelendirecek kadar fazla iyimser bir bakış açısıyla işler.

Dünyan kararır ve negatif enerjini etrafa yansıtmaya başlarsın sende diğerleri gibi. Oysa günlük yapılacak işlerin, hedeflerin vardır. Bir emlak uzmanı olarak mevcut müşterilerini, yeni insanları, sahibinden satılık/kiralık sahiplerini araman gereklidir ancak kolun kalkmaz. 

Sokağa çıkıp bölgendeki insanlarla ilişki kurman, mevcut ilişkilerini güçlendirmen gerekir ancak adım atmak içinden gelmez. CRM’e bilgi girişlerini yapmalısın ancak yarına ertelersin ancak dünde bugüne ertelemiştin. 

Bu resim için metin sağlanmadı

Yapılması gerekenler ya öylesine yapılır ya da bir sonraki güne ertelenir durur. Öylesine yapılanlardan pozitif sonuçlar gelmez, ertelenenler çığ gibi büyür nihai hedef tutturulamaz. Sonuç çok özel bir iş, benzersiz bir meslek olan emlak uzmanlığının hakkı verilmemiş olur. Hakkını vermediğimiz şeylerin karşılığının tatmin edici olmasını elbette bekleyemeyiz. 

Şu günlerde etrafta bu durumda pek çok emlak uzmanı görüyorum. Negatif düşünceler zihne düştüğünde onları nasıl bertaraf edeceğini, etraftaki negatif haberlerin zihnini kirletmesine nasıl izin vermeyeceğini, iş yaptığı ya da birlikte çalıştığı insanlardan maruz kaldığı olumsuz düşünceleri nasıl içselleştirmemesi gerektiğini bilmeyen, bunlardan etkilenmeden yoluna gitme becerisinde olmayan emlak uzmanları hepsi.

"Emlakta süreklilik ve kalıcı başarı için olumlu bir zihin yapısı, güçlü bir zihniyet (mindset), disiplin, odaklanma ve iş ahlakı gereklidir. Tüm bunlar önce gelir, sonra taktik ve stratejiler. Bu yüzden dünyanın en iyi taktik ve stratejileri bazı emlak uzmanlarında işe yaramaz hatta sektörde azınlığın zirvede olmasının temel nedeni bile budur." Hilmi IŞIKÖREN 

Piyasanın şimdi ve yıl sonu arasında nereye gittiğine dair çok fazla farklı düşünce var. Bu konuda birçok emlak uzmanı fikrimi soruyor ve ben şu cevabı veriyorum.

"Başarı yalnızca hazırlıklı olana gider. Zihinsel olarak tamamen hazırsanız ve yaptığınız eylemleri destekleyecek becerilere sahipseniz pazarın hangi yöne gittiği gerçekten önemli değildir.

Yıl sonuna kadar 1.5 milyondan fazla işlem olacak. Kendinize sormanız gereken tek soru, bu işlem adedinden kendiniz için kaç tanesini istediğinizdir.”

Piyasa hakkında konuşmayı bırakalım, belirlediğiniz hedeflere nasıl ulaşacağınız konusunda konuşmak için daha fazla zaman harcayalım. Hızla değişen piyasaların sizde değiştireceği tek şey hedeflerinize ulaşma taktik ve stratejileriniz olmalıdır, zihniniz değil.

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com