Hiçbirimiz aracımızı park ettiğimiz yerdeki değnekçiye istediği ücreti gönül rahatlığıyla vermek istemeyiz.

Bir çoğumuz ona o parayı vermektense etrafta başka boş yerler aramayı tercih eder. Aynı durum tatile gittiğimiz sahilde bizden şezlong parası isteyen kişi için de geçerlidir. Onun istediği para bizi rahatsız eder. Şezlong parası istemeyen yerler bakınmaya başlar çoğumuz.

Bu iki örnekte de hizmet karşılığında istenen ücretin miktarı değildir bizi rahatsız eden. Asıl rahatsız eden; yetkisi olmadan sokakta park eden araçlardan otoparkmış gibi ücret isteme ve yine yetkisi olmadan sahile birkaç şezlong koyarak ücret isteme eylemlerinin karşılığında talep edilen gereksiz ücrettir.

Kendimizi enayi yerine koymuş gibi hissederiz ve bunun verdiği rahatsızlıkla çok çaresiz kalmadıkça bu ücreti vermeyi düşünmeyiz. Ayrıca eskiden yoktu böyle şeyler nereden çıktılar şimdi düşüncesi asabımızı bozar.

Toplumun çoğunluğu konuya böyle bakar. Çünkü çoğunluk hak edilmediğini düşündüğü bir hizmet için para ödemeyi doğru, ahlaki ve adil bulmaz. Bu iki hizmeti veren kişiler bu işleri yapmak için gerekli yerlerden izin alsalar durum değişir mi? Bu durumda biz gönül rahatlığıyla ücretlerini ödemek ister miyiz?

İşte bu aşamada hizmetin kalitesi devreye girer. Yetki almış olan bu kişiler eğer kötü hizmet veriyorsa çaresiz kalmadıkça onlara gitmeyi düşünmeyiz. Yetki alıp iyi hizmet veriyorsa alışkanlığımızda böyle hizmetler için para ödemek yoksa bile bir değişime gidebilir, yetki ve kaliteli hizmet için emek ve para harcandığını düşünüp karşılığında istenen ücreti haklı bulur, ödemeyi gönül rahatlığıyla yaparız.

Peki konunun emlak ile ilişkisi ne olabilir? Öyle ya ben ve ortağım sadece emlak odaklı uzmanlarız ve bu LinkedIn 'Emlak Liderleri' haber bülteninde yalnızca emlak odaklı paylaşımlar yapıyoruz. İlişkiyi şimdi size açıklamaya çalışacağım. Haydi başlayalım...

Emlakta satıcıya ve alıcıya vereceğiniz hizmetler için bağlı olduğunuz Ticaret İl Müdürlüğünden yetki belgesi almış olmalısınız. Yetki belgenizle birlikte iyi bir hizmet standardı oluşturmalı ve bunu geliştirmelisiniz. Nice yetki belgesi olan emlak uzmanlarının iyi hizmetler sunamadığı için tercih edilmediklerini görüyoruz.

Yetki belgesi işin kolay tarafı, gerekenleri sağlar alırsınız. Ancak hizmet standardı oluşturmak işin zor kısmı. Kendi başınıza yapamazsınız, bunun için destek almalısınız.

Çünkü satıcıları ve alıcıları sözleşme için nasıl ikna edeceğinizi bilmek zorundasınız. Bunu bölgenizde çalışarak, pratiğini yaparak öğrenemezsiniz. Önce öğrenir sonra bölgenizde pratiğini yaparak sözleşmeler oluşturmaya başlarsınız. Bu konuda emlak uzmanlarına yıllardır eğitimlerimiz, koçluk ve mentorluklarımızla yol gösteriyoruz.

Kıssadan hisse eğer emlak işinde yetki belgesi alıp kaliteli hizmetler sunmuyorsanız değnekçi ile aynı kefeye konur, reddedilirsiniz.

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com