Bir emlak ofisi, bir girişimcinin hedefleri doğrultusunda kurulan ve onun tarafından başka girişimcilerin katılımıyla gelişen bir yapıdır.

Girişimciler tarafından yürütülen bir emlak ofisi irili ufaklı birçok şirketten farklı bir statüdedir. Beyaz yakalar emlak ofisini yönetmez, ofisin pazarlama ve satış departmanlarında beyaz yakalar çalışmaz. 

Böyle bir yapının kurucusu ve ona katılan girişimcilerin motivasyonu ise aşağı yukarı şunlardır; 

  • Gerçekleştirmek istedikleri hayallerinin olması
  • Para kazanma arzusu
  • Bağımsız çalışma isteği
  • Çalışmalarının maddi/manevi karşılığını alamamaları
  • Bir işi yapıp yapamayacağını görmek
  • Kendi kendinin patronu olmak
  • Kendi zamanını kendi kontrol etmek istemesi

İnsan ne için değil, neden için çalışır. Yukarıdaki motivasyonlara da bakıldığında bir emlak ofisini kuran kişinin temel nedeni özgürleşmek ve özgürleşmek isteyen diğer girişimcileri yani emlak danışmanlarını yanına çekmektir. Para kazanma arzusu, broker’ın kendini, hayatını özgürleştirmek için vardır. Ne kadar çok para kazanılırsa o kadar çok özgürlük satın alınır, broker o derece özgürleşir.

kiralık-ataşehir-kiralık-1

Bu neden ve yukarıdaki motivasyonlarla emlak ofisini kuran bir broker ya bir markanın franchise’ını alarak ya da kendi ismiyle yola çıkar. Buraya kadar hiçbir sorun yoktur. Ancak yola çıkan kişinin yapısı farkı yaratır. 

Yetki belgesi kimseyi tamam etmediği gibi franchise almak ya kendi markasını oluşturmak da kimseyi tamam etmez. Hepsi birer başlangıçtır. Sonrasında başlar her şey, yapılan yatırımlar o kişiyi, onun markasını geliştirir, büyütür, tamamlar. 

Ancak kişinin yapısı bozuksa o zaman sorunlar başlar. Konu açlık kavramında saklıdır aslında. Başarıya aç olmakta sorun yoktur ancak paraya aç olmakta sorun vardır. Paraya olan açlık açgözlülüğü körükleyebilir, kişinin yapısı da bozuksa eyvah o zaman. Broker’ın aç gözlülüğü niteliğe dikkat edip doğru emlak danışmanları titizlikle seçmek yerine onu niceliğe, sayıya oynamaya iter. Kaybedecek bir şeyi olmayan açgözlü danışmanlarla dolar ofis. 

“Kaybedecek bir şeyi olanlardan korkmalısın. Çünkü onlar, kazanmak için her şeyi yaparlar.” der Gabriel Garcia Marquez. Ben de diyorum ki; “Sen, sen ol, her kazananı alkışlama.” Hilmi IŞIKÖREN

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com