Güven vermek ve güven duyulmak, ilişkilerin temelini oluşturan önemli kavramlardır.

Gayrimenkul sektöründe ki alıcı ve satılar ile danışman ilişkisindeki güven, iki taraf arasında duygusal bağlılık ve sağlıklı bir iletişimin teminatı olur.

Alıcı ve satıcılarınıza güven vermek, öncelikle giyim ile başlar. Profesyonel bir giyim müşterilerinizde güven hissini yaratır. Sadece giyiminiz değil ayrıca hijyenik bakımınız da güven vermenizde önemli bir rol oynar.

Güven verme sırasında diğer önemli bir faktör sesiniz, sesinizin tonu ve hızı da karşı tarafa güven vermeniz açısından etkilidir. Müşterileriniz ile aynı frekansa yatın, benzer tonda konuşmak iletişime oldukça önemli bir katkı sağlar. 

Güven duyulmak, sözlerinizi ve davranışlarınızı tutarlı bir şekilde yerine getirmek anlamına gelir. Verdiğiniz sözleri tutmak, dürüst olmak ve karşı tarafın beklentilerine uygun davranmak, güvenin inşasında kritik bir rol oynar. Ayrıca, açık iletişim kurmak ve duygusal olarak dürüst olmak da güvenin temelini sağlar. Alıcı ve satıcılarınızdan gelen açıklık, dürüstlük ve sadakat beklentisini içerir. Danışman ve müşteri ilişkisinde danışmana güven duyulması, karşı tarafın duygusal olarak rahat hissetmesini sağlar. Bu da ilişkinin derinleşmesine ve daha sağlam bir temel üzerine inşa edilmesine katkıda bulunur.

Gayrimenkul danışmanlarının müşteri ilişkilerinde güven, zaman içinde kurulan bir süreçtir. Küçük güven inşa edici adımlar, ilişkinin gelişimini destekler. Ancak bir kere kaybedilen güvenin tekrar kazanılması bir hayli zor olur.

Bu nedenle, ilişkilerde güvene vermeye ve duyulmaya özen göstermek, sağlam temeller üzerine kurulu uzun soluklu tekrar eden ilişkilerin anahtarıdır.

Gayrimenkul sektöründe güven, hem alıcılar hem de satıcılar için hassas bir faktördür. Bu alanda güvenin sağlanması, başarılı ve sürdürülebilir bir iş ilişkisi kurmada önemli bir rol oynar.

Gayrimenkul sektöründe güveni inşa etmek için şu faktörlere dikkat etmek gerekir:

1. Dürüstlük ve Şeffaflık:

Gayrimenkul profesyonelleri, müşterilere karşı dürüst ve şeffaf olmalıdır. Taşınmazın durumu, fiyat aralığı ve diğer önemli bilgiler açık ve net bir şekilde paylaşılmalıdır. Dürüstlüğün ve şeffaflığın olmadığı bir süreç sonunda mutlaka beraberinde sorun ve hayal kırıklığı yaratır. 

Bu iki önemli faktör tek taraflı değil çift taraflı olursa, süreç hem daha hızlı ilerler hem de kazan kazan bir durum ortaya çıkar. Uzun soluklu bir tekrarlayan hizmete dönüşür.

2. Profesyonellik:

Gayrimenkul işlemleri, genellikle büyük miktarlarda bütçeler içerdiği için profesyonellik ön plana çıkar. Gayrimenkul danışmanları, işlerini etik bir şekilde yürütmeli ve müşterilere karşı profesyonelliklerini göstermelidirler.

Her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektörü de profesyonel olmak zorundadır. Bazı işlemlerde son kullanıcılar bunun farkında olmasa da profesyonel bir tutum gösteren danışman ve ofisler bunun yüksek geri dönüşünü orta ve uzun dönemde göreceklerdir.

3. Referanslar ve Yorumlar:

Müşteri memnuniyeti, geçmiş başarılar ve referanslar, potansiyel müşteriler için güven inşa etmede yardımcı olur. Memnun müşterilerin geri bildirimleri ve referansları, gayrimenkul profesyonellerinin güvenilirliğini artırır.

Bu referansların paylaşılması ve hizmet kalitenizin değerlendirilmesine fırsat vermeniz sizin tercih edilmenize olanak verir. Günümüz tüketicisi bir alış veriş yapmadan önce hem gayrimenkul ofisini hemde danışmanı sosyal medyada araştırıp hakkındaki tüm yorumları okuyup dikkate alarak seçimini yapıyor. 

4. Yasalara Uygunluk:

Gayrimenkul işlemleri, genellikle hukuki konuları içerir. Gayrimenkul profesyonelleri, yasal kurallara tam uyum sağlamalı, alıcılara ve satıcılara bu konuda bilgi birkimi, deneyimi ve hukuki danışmanlığı ile güven vermelidir.

Üzülerek duymaktayız ki her gün bir dolandırıcılık veya haksız kazanç olayı yaşanıyor. Bazı gayrimenkul işi yapan kişi ve kurumlar bunu bir maharet sayarak her yerde bu yaptıkları yasa dışı işleri eğlenerek paylaşmaktadırlar. 

5. İyi İletişim:

Güvenin temelini oluşturan faktörlerden biri de aktif bir iletişim kurabilmektir. Satıcılar ve alıcılar arasında açık, düzenli ve etkili iletişim, güvenin korunmasına yardımcı olur.

Aktif bir iletişimde daha önemli olan dinleyebilmektir. Aktif bir dinleme alıcı satıcıyı kesintisiz, pür dikkat dinlemek ve göz temasını sürdürmekle gerçekleşir. Müşterisi derdini anlatırken danışmanın ne cevap vereceğini düşünerek hazırlık yapıyor olması büyük bir hatadır. 

Danışman alıcı ve satıcısını dinlerken hayatında en sevdiği kişiyi dinlediği gibi dinlemelidir. Dinleme sırasında ki en küçük göz teması kesintisi alıc veya satıcıyı değersiz ve önemsiz hissettirir. Güven veren danışmanlar buna çok dikkat ederler. İletişimdeki başarıları da bundan kaynaklanır. 

Gayrimenkul sektöründe güven, uzun vadeli müşteri ilişkileri kurma ve başarıya ulaşma açısından olmazsa, olmazdır. Güvenilir bir gayrimenkul profesyoneli, müşterilerinin ihtiyaçlarına odaklanarak ve her iki tarafa da dürüst bir şekilde hizmet ederek sektörde saygın bir konum elde eder.

Bu haftalık bu çok önemli temel konuya değinmiş olalım. 

Bol kazançlı bir haftanız olsun.

Güven AÇIK