Bir emlak ofisi sahibi satış yapar mı, kendi portföyleri ve müşterileri olup işlem kapatır mı?

Bir emlak ofisi sahibi satış yapar mı, kendi portföyleri ve müşterileri olup işlem kapatır mı? Yoksa sadece ofisi yönetmek, danışman bulmak ve onları elde tutmak için mi faaliyet gösterir?

Doğrusu hangisidir? Bu soru hep akıllardadır. Haydi cevap bulmaya çalışalım.

Güçlü danışmanları olup kendisi satışta olmayan ofis sahipleri tanıyorum. Güçlü danışmanları olup kendisi de satışta olan ofis sahipleri de tanıyorum.

Peki o halde sorunun cevabı nedir? Kişiden kişiye mi değişir, nasıl oluyor da oluyor :)

Önce güçlü danışmanları olup kendisi satışta olmayan ofis sahiplerini inceleyelim. Onlar önce kendilerini işe alıyorlar. Bir dizi işleri, görevleri, sorumlulukları olduklarının bilincindeler. Danışmanlara iyi hizmet sağlaması gerektiğinin farkındalar.

İyi bir asistan seçiyorlar, ona ofis içi ve dışı eğitimleri sağlıyorlar. Ekip oluşturma konusunda çok titizler. Danışmanları bulmak için kaynaklar oluşturuyorlar. Bunlar için bir bütçeleri var. Danışman seçiminde çok dikkatliler. Yanlış danışmanın içerideki doğru danışmanı bozabileceğini biliyorlar.

Görüşmelere katılıp gerekirse birkaç tur görüşme yapıyorlar. Sorularla anlamaya, tanımaya çalışıyor, emin olmak istiyorlar. Ofise kazandırdıkları yeni danışmanları ofis oryantasyonuna alıyor sonrasında bağlı oldukları bir marka var ise onun eğitim programına yoksa uzmanlığı emlak olan emlak eğitmenlerinin programına dahil ediyorlar.

Eğitim sonrası bölgelerinin belirlenmesinde onlara koçluk, mentorluk yapıyorlar. Bölge seçimi sonrası ilk saha çalışmasında yanlarında oluyorlar. İlk müşteri görüşmelerinde de yanlarında olmaya özen gösteriyorlar. Nöbet sistemini devreye sokuyor, kurallarına göre işletiyorlar. Ofise gelen alıcı, satıcı taleplerini bölge uzmanlarına göre yönlendiriyorlar.

Ofisi yönetirken danışmanların her türlü sorularını cevaplamaya, sorunlarını dinlemeye zaman ayırıyor, çözümler için yine koçluk ve mentorluk yapıyorlar. Danışmanlar arasında oluşabilecek başta paylaşımlar olmak üzere her türlü sorunda hakkaniyetli olmaya son derece hassasiyet gösteriyorlar.

Ciddiyetle korudukları etik kural ve ofis içi standartlar var.

Tüm bu görevleri yaklaşık 30 danışman sayısına ulaşıncaya kadar destek almadan bizzat kendilerinin yürütmesi gerektiğinin bilincindeler. Sonrası için bir yardımcı ekip üyesi hedefleri var.

Güçlü danışmanları olup kendisi de satışta olan ofis sahiplerini inceleyelim şimdi de. Önce kendilerini işe alıyorlar. Ofis yönetimi, satış ve danışman yönetimi görevlerini eksiksiz yapmak, bunlar için zamanını doğru kullanmayı biliyorlar.

Ancak danışmanlara iyi bir hizmet sağlayarak müşterilere iyi bir hizmet ulaştırabileceklerinin bilincinde kolları sıvayarak işe koyuluyorlar. Asistan seçimi özenle yaptıktan sonra danışman seçimlerine geçiyorlar.

Görüşmelerde bizzat bulunup kendisiyle uyumlu çalışabilecek yüksek potansiyelli danışman adaylarını keşfetmeye bakıyorlar. Tabi öncesinde bu adayları çekebilmek için ciddi bir plan ve programları var, bunun için bir bütçe de ayırıyorlar.

Seçtikleri ve sözleşmeye ofise kazandırdıkları emlak danışmanlarını ofis oryantasyonunun ardında eğer bir markaya bağlılarsa merkezin eğitimine yok değilse uzmanlığı emlak olan emlak eğitmenlerinin eğitimlerine dahil ediyorlar.

Eğitim sonrası kendi satışlarını yürütürken danışmanlarının satış süreçlerinde onlara saha koçluğu veriyorlar, yanlarına alıp izlemelerini sağlıyorlar. Bu işi ofiste daha önce deneyimli biriyle yürütmüyor yeni danışmanları onun yanına vermiyor, bizzat kendileri gerçekleştiriyorlar.

Bundan sonrasındaki işler de güçlü danışmanları olup satışta olmayan emlak ofisleriyle hemen hemen aynı. Ayrıca her iki gruptaki emlak ofisi sahipleri danışmanlarına müşteri ve portföy yönlendirmesi yaparsa bundan yönlendirme bedeli alabiliyor.

Her iki emlak ofisi sahibi de yetiştirip emlak verdikleri danışmanlarının en değerli varlıkları olduklarının bilinceler ve ona göre işlerine kendilerini adıyorlar. Ayrıca emlak danışmanları haklı olarak kendilerini güçlendiren ofis sahipleriyle birlikte olmak isterler. O halde cevap nedir. İşte cevap budur:

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com