Kiralık ev ararken yapılan yanlışlar işte bir çok kişi bu yanlışı yaptığı için güvensiz duruma düşerek ev sahipleri veya emlakçılar tarafından kiralık ev verilmiyor.

Kiralık Daire arayışı yapılırken birçok yanlışı yaptığımızın farkındayız veyahut değiliz işte kiralık daire araştırması yaparken yapmanız gerekenler ve yapmamamınız gereken şayileri sizin için sıralıyoruz.

·      Kiralık Daire Araştırması Yaparken Kesinlikle Kurumsal emlak ofislerinden yardım alın ve ofislerine giderek yüz yüze görüşme yaparak kayıt bırakın.

·      İlan sitelerinden kiralık daire araştırması yaparken yine resimlere çok dikkat ediniz örnek daire resimleri ekleyerek sizleri yanıltmasınlar.

·      Çat kapı ben geldim kiralık daireniz var mı gibi soruları sormak yerine önceden randevu alınız.

·      Emlak şirketine yüz yüze görüşmek ve ev sahibiyle karşılıklı yüz yüze görüşmek en sağlıklı bir kiralama modelidir.

·      Kesinlikle randevu vermişseniz saatinde ve zamanında gidiniz aksi takdirde güvensiz bir duruma düşersiniz.

·      Kiralık daire Araştırmasını internet sitesinden yapın ama bulduğunuz ilanın gerçek olup olmadığını araştırmak için emlak firmasının geçmişini araştırmak daha mantıklı olacaktır.

·      Bütçenizi belirtirseniz daha doğru bir kiralama yaparsınız kesinlikle size yapılan teklifleri doğru bir şekilde değerlendiriniz.

·      Kiralık tutacağınız evin ulaşma ne kadar yakın uzak olduğuna dikkat ediniz belki biraz pahalı olabilir ama ulaşım yönünden daha hesaplı olur.

·      Kurumsal emlakçılarla çalışmak size her zaman hem vakit ayrıca nakit kazandırır kısacası peşinat verip daireyi tutamadığınız durumlar olabilir.

·      Depreme dayanıklı mı değil mi araştırmasını kesinlikle yapın evin iç güzelliğinden daha çok sağlamlığına bakınız.

·      İskanı alınmamış dairelerde ortak elektrik, su, kullanırsınız bunlara dikkat ediniz.

·      Birçok internet sitesi ilanlarda evin konumunu her zaman yanlış koyarlar bunlara dikkat ediniz.

·      Ev sahibi olduğunu beyan eden kişilerden kesinlikle evin tapusunu isteyiniz.