Bugün 76 yaşında olan ünlü Amerikalı sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist Steven Spielberg'in filmleri dünya çapında 10 milyar doların üzerinde hasılat elde etti ve eserleri ona Oscar, Akademi ödülü, Altın küre olmak üzere sayısız ödül kazandırdı.

Peki dünyanın en çok hasılat yapan yönetmeninin sırrı nedir? Steven Spielberg'in sırrı usta bir hikaye anlatıcısı olmasında gizlidir. İşte Spielberg'in emlakta ilham alacağınız 5 hikaye anlatımı sırrı.

1.Seyircini hatırla!

Spielberg, izleyicilerinin bir duygu yolculuğuna çıkmayı bekledikleri için filmlerine zaman ve para yatırdığını biliyordu. Örneğin Jurrasic Park filminde seyircileri, gizemli bir adada tarih öncesi dinazorların yeniden doğuş yolculuğuna çıkardı, hatta acaba bu mümkün olabilir mi diye bir çok insanın bu konuda konuşmasını sağladı.

Emlakta kitlenizin kim olduğunu unutmayın. Kitleniz sunduklarınıza zaman ve para yatırması için bir duygu yolculuğuna çıkmalı, bu duygu yolculuğunu iyi bir yapımcı, yönetmen ve senarist olarak en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlamalısınız.

2.Karekterini göster!

Seyirci, kahramanla (bu durumda siz veya markanız) ilişki kurmalı ve yolculuğuna duygusal olarak yatırım yapmalıdır, Spielberg filmlerinde bunu yaptı. Örneğin bir Alman iş insanının 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya'da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırmaya başlaması ve bu sayede 1100 Yahudi'nin hayatını kurtarmasını konu alan Schindler List filmindeki kahraman Oscar Schindler.

Kişiliğinizi gösterin, kazançlarınız, başarısızlıklarınız, mücadeleleriniz ve yaptığınız seçimler hakkında konuşun. Emlakta şeffaf olmak güvenilir olmaya giden en sağlam yollardan biri. Nasıl kazandığınızın ve kaybettiğinizi, verdiğiniz emek, acı, kan, ter, gözyaşını hikayeleştirerek kitlenizle paylaşın.

3.Yakın ve kişisel ol!

'E.T.'de Spielberg, Elliott'un hissettiği merak duygusunu aşılamak ve yetişkin izleyicilere yeniden çocuk olduklarını hissettirmek için bir takım çekim hileleri kullanmıştı. Ayrıca şeker mi şeker, büyük kafalı ‘uzaylı’ karakteri ile zihinlerdeki kötü uzaylı imajı alt üst etti ve kitle iyi kalpli yabancıyı bağrımıza bastı.

Kitlenizle bağlantı kurmak için farklı türde duygular uyandırmaya çalışın. Çalışma bölgenizdeki insanlarla, ya da uzmanlık alanınızdaki kişilerle bağlantı kurmak için nasıl bir hikaye oluşturabilirsiniz? Bu hikayenin içinde farklı türde duygular nasıl uyandırabilirsiniz? Spielberg müthiş bir örnek olarak filmleriyle karşınızda, haydi şimdi düşünmeye başlayın.

4.Harika hikayeleri yeniden kullan!

'Jaws' ve 'AI' filmleri 'Moby Dick' ve 'Pinokyo'nun modern yorumlarıdır. Tekerleği yeniden icat etmenize gerek yok. Markanızla ilişkilendirebileceğiniz harika hikayelerden ilham alın.

Siz güven vermesi gereken bir emlak uzmanısınız. Aynı zamanda bölgenizde ya da uzmanlık alanınızda bilgi dolu, doğru tavsiyeler ve yönlendirmeler yapan bir otorite olarak kendinizi konumlandırmak zorundasınız. O halde sizinle ilişkilendirebileceğiniz hikaye ne olabilir? Herkesin bildiği bir hikayeyi yeniden yorumlamayı düşünmeli, bunun üzerine kafa yormalısınız.

5.Önce hikaye!

Spielberg'in çok çeşitli becerilere sahip olduğu bir sır değil. Ancak her zaman hikaye için en iyisini yapar, en önemlisinin bu olduğunun farkındadır. Örneğin 'Yakala yakalayabilirsen' filminde 19 yaşında dahi olmayan Frank Abagnale Jr.'ın, Pan American World havayolu şirketinde pilot, Georgia'da doktor ve Louisiana'da savcı kılığına bürünerek milyonlarca dolarlık çek sahtekârlığını nasıl yaptığı anlatılmaktaydı. Hikaye izleyicilere ilginç geldi, onları içine çekti, onun hakkında konuşulmasını sağladı.

Etkili bir marka hikayesi oluştururken siz de bu 5 hikaye anlattım sırrından ilham alıp kendi hikayenizi oluşturmalı, içinde yarattığınız duygularla kitlenizi bir yolculuğa çıkarmalı, hikayeniz, siz ve markanızla ilgili konuşturmalısınız.

Yönetmen, yapımcı ve senarist sizsiniz. Kitleniz hazır, sizden onları yolculuğa çıkartacak bir hikaye duymayı bekliyorlar. Böyle düşünün, emin olun bu olumlu düşüncenin gücüyle başarmanız hiç de zor olmayacak.

Milyon cirolar üreten emlak uzmanlarının eğitimcisi emlak eğitmeni ve mentoru Hilmi IŞIKÖREN ile çalışmak için:

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com