Emlak sektörüne 25 yıl önce girdim. Uluslararası emlak markalarının Türkiye franchise operasyonlarının yönetiminin yanı sıra konut, ticari mülk ve proje pazarlama deneyimlerim oldu. 12 yıldır emlak eğitmenliği ve mentorluğu yapıyorum, dolayısıyla emlak uzmanlık alanım.

Bir emlak eğitmeni ve mentoru olarak işim, bilerek ve isteyerek kendi işini kurmayı tercih eden girişimci emlak uzmanı ve uzman adaylarını hedef odaklı yönlendirmek, onlara teorik bilgilerle bilgi kazandırmanın yanı sıra daha çok beceriye, yetkinliğe ve pratik kullanıma yönelik eğitim vermek.

Sektördeki ofis sahibi ya da danışman birçok emlak uzmanını yakından tanımış, gözlemlemiş, bir kısmına eğitim ya da mentorluk vermiş ve vermeye devam eden bir uzman olarak şöyle bir tespitim var.

Emlak işine giren insanların bir kısmı bir süre sonra kendilerini çok başarılı, çok kazanan, sürekli işlem yapan bir uzman olarak gösterme çabasına giriyor. Başarılı göründükleri için insanların onları tercih edeceklerini düşünüyorlar ve çabanın dozunu gittikçe artırıyorlar.

Eğer ofis sahibiyse danışman ve müşteri, danışmansa satıcı ya da alıcıları kendilerine çekmek için kendilerini bulundukları noktadan çok daha üst bir seviyede gösteriyorlar. İnsanlara lidere, başarılıya koşar dimi ama. O zaman bas gaza :)

Konuşma aralarında hep bir kendini övme, satışlarını abartma, paylaşımlarında hep bir reklam var. Ancak böyle yaparak çok itici olduklarını ve samimiyetsiz göründüklerini ne ilginçtir ki fark edemiyorlar.

'Kimse satıcıdan almak istemez ancak herkes alışveriş etmeye bayılır.' kuralını hiçe sayıyorlar. Ayrıca kendini öven, yaptıklarıyla böbürlenen kişiler çekici değil iticidirler. Üstelik bir de altınız da boşsa sorgulayan beyinler bunu kolayca fark edeceklerdir.

Bu sektör insanı böyle eder ya da bu sektör zaten böylelerini çeker diye bir çıkarımım yok elbette, bu kişilerin yaradılışında bu var, bu yüzden bunu yaşıyorlar. Yazık hepimiz görüyoruz hallerini, trajikomik bir durum başka bir şey değil.

Tabi kötü örnek de oluyorlar emlak uzmanlarına. Onlar yapıyor, biz de yapalım, doğrusu bu demek ki diye aynı yolu izleyenler oluyor. En kötüsü de bu. Danışmanlar heder oluyor, potansiyeli çok yüksek birçok danışman kariyerini mahvediyor.

Bu yüzden sizlere bir uyarım olacak. Böylelerinin cakalarına aldanmayın. Süslü paylaşımlarına kanmayın. Örnek diye modellemeyin ve asla onları alkışlamayın.

Şimdi bu farkındalıkla kimi örnek almamanız gerektiğini, insanları kendinize çekmek için neleri yapmamanız gerektiğini biliyorsunuz öyle değil mi?

Milyon Cirolar üreten ve tümü kendi işini yapan girişimcilerden oluşan Emlak Profesyonellerine Eğitim ve Mentorluk yaparak yol gösteren deneyimli bir uzmana ulaşmak için:

Emlak Eğitmeni ve Mentoru: Hilmi Işıkören

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70