Emlak işinde ilk yıl çok önemlidir. İlk yıl iyi geçmezse ikinci yılın iyi geçmesi mümkün olmaz çünkü ikinci yıl çaba gösterecek motivasyonunuz kalmaz, enerjiniz düşer, sabrınız kaybolur, işi boşlamaya başlar, başarısızların arasına karışırsınız.

Emlak işine girenlerin ilk yıl yaptığı başlıca üç büyük hata aşağıdaki gibidir;

1. İşi yaparken öğrenirim zaten diye düşünerek eğitim almadan işe başlamak.

İşe başlamadan önce uzman eğitmenlerden eğitimler almak için bir bütçe ayırmak, alınan eğitimleri içselleştirmek, öğrenilenleri harfiyen uygulamak, bölge çalışmasının üstünde hassasiyetle durmak ilk yılın başarılı geçmesi için olmazsa olmazlardır.

Mesleki eğitimlerin yanı sıra, satış, pazarlama ve kişisel gelişime yönelik kitaplar okumak, eğitim ve seminerlere katılmak için de bir bütçeniz ve motivasyonunuz olması gereklidir.

Bu resim için metin sağlanmadı

2. Kazandıktan sonra harcarım diye düşünmek.

Eğitimi keserseniz geriye düşersiniz. Eğitimlerini sürdürenler ortalama danışmanlardan iki kat daha fazla kazanma potansiyeline sahiptirler. Ayrıca eğitim, reklam, tanıtım gibi işe yatırım olarak yapılması gereken bütçeyi önce bir kazanayım sonra harcarım diye düşünmek emlak işine giren bir çok kişinin yaptığı diğer büyük hatadır.

Emlak işinde kendinize, işinize yatırım yapmadan kazanmanız asla mümkün olmayacaktır. Bu yüzden emlak işine giren girişimcilerin bu harcamaları yapabilecek bir bütçesi olması şarttır.

Bu resim için metin sağlanmadı

3. Denenecek bir iş olarak görmek.

Üçüncü büyük hata ise kararlı bir zihinle yola çıkmamaktır. Denerim olmazsa maaşlı bir işe girerim düşüncesi bir kere zihnimize girerse emlak işinde başarılı olmamız asla mümkün olmaz.

Kesin ve kararlı bir zihinle ‘ben emlak işine başarılı olmak için girdim, bunun için gerekenleri bir bir yapacağım.’ tavrı başarıyı getirir.

‘Gemileri yakarak emlak işine girdim, denemek için girmedim. Hizmetlerimin en iyisi olduğuna, çözümlerimin en etkili çözümler olduğuna, müşterilerin de beni seçerek doğru bir karar verdiklerine yürekten inanıyorum.’ inanışınız bu olursa başarınız da kaçınılmaz olur. -

Bu yüzden diyorum ki; “Emlak işinde iyi bir birinci yıl, iyi bir ikinci yılı müjdeler.”

Milyon Cirolar üreten ve tümü kendi işini yapan girişimcilerden oluşan Emlak Profesyonellerine Eğitim ve Mentorluk yaparak yol gösteren deneyimli bir uzmana ulaşmak için:

Emlak Eğitmeni ve Mentoru: Hilmi Işıkören

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70