Amerika'da bugün 3 milyondan fazla lisansı emlak uzmanı var.

Amerika'da var olan yaklaşık 120 milyon evin %92'si bu emlak uzmanları tarafından satılıyor. Emlak uzmanları bu evleri yaklaşık 29 ila 31 gün arasında satıyor.

Amerika Ulusal Emlakçılar Birliği NAR'a göre haftada 19 - 40 saat çalışan emlak uzmanlarının brüt hizmet bedeli 43.300 $, haftada 40 - 60 saat çalışanların brüt hizmet bedeli 87.550 $, haftada 60 saatin üzerinde çalışanların brüt hizmet bedeli ise 145.345 $'dır. Bizde de durum farklı değil. Çok çalışan çok kazanıyor, gerisi boş laf.

Bu resim için metin sağlanmadı

Emlak işi bolluk vaat eder. Ancak kimin için? Elbette herkes için değil. Kariyerini ciddi olarak planlayan, ilk üç yıl çok sıkı çalışması gerektiğinin bilincinde, eğitime açık, pazarlama ve tanıtım için sağlam bütçe ayırabilen emlak uzmanları için bolluktan yüksek pay alabilmek mümkündür, diğerleri küçük paylar alarak geçinmek zorunda kalırlar.

Ülkemizde binlerce emlakçının arasında bolluktan yüksek pay alan uzman sayısı oldukça azdır. Çünkü kariyerin ciddi olarak planlanması gerekliliği çoğu kişinin göz ardı ettiği bir şeydir. Büyük bir çoğunluk bunun nasıl yapılması gerektiğini bilmediği için diğer bir çoğunluk ise bunu gereksiz bulduğu için bu planlamayı maalesef yapmaz.

Bu resim için metin sağlanmadı

Bugün emlakta 5. ya da 12. yılında olmak gerçekte çok da önemli değildir. İlk 3 yıl ciddi planlanmamış, sıkı bir çalışma programı yapılmamışsa, o 5 ya da 12 yıl boşa geçmiş demektir.

"Emlak danışmanlığı, üç yıllık kesintisiz sıkı disiplini çalışma gerektiren bir kariyer süreci ister. Bu süreci hakkıyla tamamlamadıysanız kaç yıldır emlak işinde olduğunuzun bir anlamı yoktur."
Hilmi IŞIKÖREN

Ancak her şey de bitmiş demek değildir. Eğer kişi bunu kabul edip yeni bir 3 yıllık planlama yaparak bunu disiplinli bir şekilde uygulamaya geçirirse bolluktan yüksek payı alma şansını yeniden yakalar.

Bu resim için metin sağlanmadı

3 yıllık sıkı kariyer planlamasında; sabah spor yapmak, işe erken saatte başlamak, yemek düzenine dikkat etmek, randevu sistemiyle çalışmak, akşam geç saatlere kadar sürecek bir tempoyu rutin hale getirmek gibi adımlar vardır.

Böyle bakıldığında sabah sporla başlayacak olan bir gün 7:00 ya da en geç 8:00 gibi bir saatte başlamalı, 20:00 – 21:00 gibi bir saatte bitmelidir. Bu demektir ki ilk 3 yıllık kariyer planında günlük çalışma saati 12 – 14 saat civarındadır.

Haftada 6 gün bu yapılmak zorundadır. Tabi bu zor bir iştir, o yüzden çoğu danışman kısa yollar arar, çok değil akıllı çalışmak lazım diyerek bu zorlu süreçten kaçınırlar. Oysa akıllı çalışmak emlakta ilk 3 yıl çok sıkı çalışmak demektir.

Bu resim için metin sağlanmadı

Dünyadaki ve ülkemizdeki çoğu başarılı emlak uzmanına sorduğunuzda, kariyerlerinin ilk 3 yılını yukarda söylediğim şekilde geçirdiklerini anlatır, 3 yılın sonrasında bile sıkı çalışmaya devam ettiklerini söylerler.

Emlak işi ciddi bir iştir, ciddiyet göstermeyen karşılığını alamaz. 3 yıllık kariyerin planlaması ve iş disiplini bozulmadan sürdürülebilmesi için emlak uzmanlarının yanlarında bir de deneyimli bir mentor olması gereklidir.

Milyon Cirolar üreten ve tümü kendi işini yapan girişimcilerden oluşan Emlak Profesyonellerine Eğitim ve Mentorluk yaparak yol gösteren deneyimli bir uzmana ulaşmak için:

Emlak Eğitmeni ve Mentoru: Hilmi Işıkören

www.isikoren.com

www.onlineemlakakademi.com

Mail: [email protected]

WhatsApp: 0 532 374 10 70