Emlakta motive olmak ve motive kalmak çok önemlidir, üstelik bunu kendi kendinize başarmalısınız. Yarınki tapunuz saçma bir nedenden iptal olabilir.

İki aydır peşinde olduğunuz ve kesin bu evi alacak dediğiniz alıcınız telefonlarınıza çıkmayabilir. Sözleşme yaptığınız mülk sahibi ben vazgeçtim sözleşmeyi iptal edelim diyebilir.

De motive olmak emlak işinde sıkça karşılaşılabilecek bir durumdur, işin doğasında vardır. Sonuçta işimiz insanla ve insanlar kolayca fikir değiştirebilirler. Ancak siz takılmamalı, yolunuza devam etmelisiniz, peki nasıl?

Öncelikle bunu durumu işin cilvesi olarak doğal karşılamaya bakmalısınız. Tabi önce durumu düzeltmek için elinizden geleni elbette yapacaksınız ancak durum değişmiyorsa, kabule geçmelisiniz. Emlak’ta daima 'sıradaki' diyebilmelisiniz.

Tapunuz mu bozuldu, sırada bekleyen en az iki işiniz daha olmalı, hemen kolları sıvayıp onlara girişin. İki aydır peşinde olduğunuz alıcı başka bir ev mi aldı, 'sıradaki' diyerek diğer iki potansiyel alıcıya odaklanın. Sözleşme yaptığınız mülk sahibi vaz mı geçti, 'sıradaki' gelsin, iki olası mülk sahibini ikna etmeye yoğunlaşın. İşte gördüğünüz gibi konu tamamıyla zihniyetle ilgili. Zihniniz olumluda, çözüm üreten varlık bilincinde olmalı.

"Emlak’ta motive kalmak için 'sıradaki' demeyi bilmelisiniz." Hilmi Işıkören

Emlak’ta zihninizin olumluda kalmasına yardımcı olacak birkaç motive edici sözümü burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Beğenirseniz ofisinizin duvarlarına asabilir, bilgisayarınızda ya da cep telefonunuzda bulundurabilir, 'sıradaki' anlayışına destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

Bu arada iş, emlak ve hayata dair motive edici sözlerim bini geçti, hepsine sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz. Motivasyon şart, güçlü bir zihniyet olmadan motive kalmak imkânsız.

HİLMİ IŞIKÖREN'DEN MOTİVASYON SÖZLERİ

hilmi-ışıkören1