Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketi sonrası, "Hasar tespit çalışmalarımız sonrasında gerekeni yapacak, hızla yaraları saracağız" paylaşımında bulundu.

Binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremlerin ardından şimdi de sel felaketiyle mücadele ediliyor.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yağış etkisini artırarak felakete dönüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede etkili olan sel nedeniyle Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Murat Kurum: Hızla yaraları saracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Kurum, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada sel felaketinin hemen ardından ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini ifade ederek, "Hasar tespit çalışmalarımız sonrasında gerekeni yapacak, hızla yaraları saracağız" sözlerini kaydetti.

tiwiter-kurum

Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta depremin vurduğu Şanlıurfa ve Adıyaman, bu kez de sel felaketiyle mücadele ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgeden gelen görüntüler facianın boyutunu gözler önüne seriyor. Sosyal medyada yayınlanan bir görüntüde sel sularında sürüklenen adama el uzatmak yerine videoya çeken kişi tepki çekti.

Son yılların en yoğun yağışını alan Şanlıurfa sel felaketiyle mücadele ediyor. Yıllık yağış ortalaması 450 kilogram olan kente sadece iki günde yaklaşık 150 kilogram yağış düştü. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yaşanan felaket nedeniyle Şanlıurfa'da 12 kişi hayatını kaybetti.

SELE KAPILAN ADAMA EL UZATMAK YERİNE VİDEO ÇEKTİ

Sosyal medyada hızla yayılan bir video ise gündem oldu. Şanlıurfa'daki sel felaketinde göl haline gelen yollardan birinde sürüklenen vatandaşı videoya çeken kişiye tepki gösterildi. Elini kaldırarak yardım isteyen vatandaşın, elini tutmayan ve video çekmeye devam eden kişi sosyal medyada eleştirildi.