Emlakçıların sırtından para kazanmak için birçok yalana başvuran bazı firmalar, bazı emlak odaları, Belgelendirme yapan kuruluşlar hepsi boş çıktı sebebine gelince sadece para kazanmak için konuşulmuş koca yalandan başka bir şey değil. Her yıl bir belge alma telaşına giren emlakçıların başı bu sefer yabancı emlakçı mı dersiniz, yabancı ajanslar dersiniz, bilemeyiz ama bizim ülkemizde Bizlerden daha iyi kazanç sağlayan emlakçılık mesleğini hiçbir belge, hiçbir kayıt olmaksızın yapıyorlar.

Bir Gayrimenkul şirketi kurarak bu işi yapan firmalar satış ofislerine müşteri getirerek %10 gibi büyük hizmet bedelleri alıyorlar tatbikî bunları getirdikleri müşteriye yansıtarak haksız bir kazanç elde ediyorlar. Getirdikleri Müşterileri yüksek rakamalrla mülk satarak sürdürebilirlik anlamında Türkiye'emlak pazarına büyük bir kazık atıyorlar etmeyecek değerlerle mülk satarak gayrimenkul piyasasına yön veriyorlar. 

Bunu gören kişiler aynen şunu söylüyor bende yabancı bir müşteri bulurum 2 katı fiyata bende satarım mülkümü demekten de çekinmiyorlar kısacası kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz farkında değiliz veyahut emlak inşaat firmaları 2 karı fiyata mül satarak sevinçlerine sevinç katıyorlar. Bu durum Türk alıcıları büyük etkiliyor ,kiralar artıyor, Dükkan kiraları 2 katına çıkıyor yabancıya mülk satmak ne kadar avantajlı dersiniz ?

Gelelim belge işine kimler yok 4. seviye yok 5. seviye telaşına düşerek belge alan kişiler ne yaptı vergisini ödeyen mükellefle ödemeyene gelen af gibi durum gibi oldu yani 5. seviye belgesini alanlar bu eğitimi alanlar , sınavlara girenlere haksızlık yapılmış olmuyor mu sizce neden bu sıkıntıyı çektiler hiçbir denetim yok kim emlakçı kim emlakçı değil müşteriler tarafından da sorgulanmıyor, Satıcılar sadece benim gayrimenkulümü en pahalı fiyata en kısa zamanda kim satarsa satışı ona veriyorlar, bu kişinin emlakçılık yapacak kaydı var mı ? Bu eğitimleri almış mı almamışmış ona baktıkları yok herkes cebinden ne kadar az para çıkarır ona bakıyor.

Kısacası 25 yılı aşkın bu sektörün nabzını tutan biri olarak bu mesleğe verilmeyen bu değer hiç bu kadar değersizleşmemişti bu sebeple kimler bu işi yapıyor nasıl yapılıyor kimse bilmiyor hep belgesi olmayan artık bu işi yapamayacak denilerek binlerce haber yapıldı hepsi boş çıktı. İşini hakkıyla yapan binlerce emlakçı arkadaşlara çok büyük haksızlık yapılıyor nasıl bir ülkeden yaşıyoruz anlamış değilim doğru, dürüst işini yapanlar daha az işlem yapıyor , yalan dolan iş yaparak sahte ilan girerek , insanları kandıran emlakçı kılığındaki tabelada yok inşaat firması ,yok yapı firması altında yalancılıktan başka bir iş yapmayan sahtekar kişi ve kurumlar bu ülkede daha çok iş yaparak haksız kazan sağlıyor bu işe kimsede dur demiyor.

Şimdi bu kadar yazı ve haberden sonra devletin hiçbir kurumu bu sektörün bağlı olduğu kurumda bu yalan, dolan iş yapan kişiler hakkında bir denetim yapmıyor , sadece bizlerden vergisini alarak dürüst çalışanlara en büyük kazığı atmış oluyorlar.