Yeni dönem için en dikkat çekici vaatlerden biri ise, AK Parti’nin “ev hanımlarına emeklilik” müjdesi oldu! İşte detaylar… Türkiye yarın, sandık başında yeni dönemin kaderini belirleyecek seçim için oy kullanacak. Rakipler, Türkiye’yi karış karış dolaştı ve vaatlerini sıraladı. Siyasi arenadaki en dikkat çekici vaatlerden biri ise, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Avaztürk.com'un haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde ev hanımlarına emeklilik müjdesini duyurdu ve emekli olmak isteyen ev hanımlarının prim ödemelerinin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan bu vaat, kısa sürede kamuoyunun dikkatini çekti ve araştırılmaya başlandı. Peki, ev hanımlarının emeklilik şartları nasıl olacak? Ev hanımlarının emeklilik primleri nasıl ödenecek? SGK Uzmanı Özgür Kaya, konuya açıklık getirdi.

AİLE KALKINMA PROGRAMI İLE EV HANIMLARINA EMEKLİLİK!

AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan Aile Kalkınma Programı, ev hanımlarına emekliliğin kapısını aralayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda programın içeriğini anlattı ve ev hanımlarının prim desteği alacağını, bu sayede ev hanımlarının da sigortalı olacağını ifade etti.

Peki, ev hanımlarının emekliliğinde şartlar nasıl olacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya açıkladı. SGK Uzmanı Özgür Kaya, bu uygulamaya ilişkin en çok yanlış anlaşılan noktaya dikkat çekti ve prim ödemelerinin tamamının değil, 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

EV HANIMLARININ EMEKLİLİK YAŞI KAÇ OLACAK?

Mevcut düzenleme uygulamaya girdiği zaman emeklilik için kadınların yaşının kaç olması gerektiği henüz belli değil. Fakat devlet, prim desteğinin yanı sıra, çocuk sahibi olan ev hanımlarına da ayrıcalık tanıyacak. Yeni dönemde, çocuk sahibi olan kadınların, çocuk başına prim gün sayısı indiriminden faydalanması bekleniyor. Çocuk başına prim indirimi alan kadınların emeklilik şartları ve yaşı değişiklik gösterebilir.

Şayet, AK Parti kazanırsa uygulamaya girecek olan yeni düzenlemeyle alakalı ayrıntılar henüz açıklanmadı fakat seçimden sonra Aile Kalkınma Programı’nın hemen devreye girmesi bekleniyor.