Dünya çapında dev projelere imza atan Yapı Merkezi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Yapıray ve Yapı Merkezi İdis, 20 – 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan InnoTrans 2022 Fuarı’na katılacak. Yapıray ve Yapı Merkezi İdis, Berlin’de düzenlenecek uluslararası taşımacılık teknolojisi fuarında “Better Together” sloganıyla yer alacak.

Dünya çapında dev projelere imza atan Yapı Merkezi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Yapıray ve Yapı Merkezi İdis, 20 – 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan InnoTrans 2022 Fuarı’na katılacak. Yapıray ve Yapı Merkezi İdis, Berlin’de düzenlenecek uluslararası taşımacılık teknolojisi fuarına “Better Together” sloganıyla yer alacak. Yurt içi ve yurt dışında kendi alanlarında dikkat çeken birçok projeyi başarıyla tamamlamış olan Yapıray ve Yapı Merkezi İdis fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine, bugüne kadar birlikte imza attıkları demiryolu rehabilitasyon - modernizasyon ve tramvay projelerini, kapasitelerini, bu şekilde elde ettikleri tecrübeleri aktaracak.

Mükemmel uyum, mükemmel sonuç

Yapıray ve Yapı Merkezi İdis, kendi alanlarındaki tecrübe ve güçlerini birleştirerek Proje Geliştirme ve İhtiyacın Belirlenmesi, Fizibilite ve Ulaşım Planı, Finansman Çözümü, Dizayn ve Teknik Çözüm, Anahtar Teslim Uygulama, Test ve Devreye Alma, İşletme ve Bakım gibi, bir projenin bütününü oluşturan aşamaları birlikte en başarılı şekilde gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Birlikte imza attıkları projelerde yüksek teknolojiyi kullanarak mükemmel bir uyum içinde çalışan  bu iki şirket, fuarda da “Better Together” sloganıyla yarattıkları sinerjinin gücünü yansıtacaklar.

 İlklerin öncüsü 2 şirket başarılarıyla dikkat çekiyor

Demir yolu hatları alanında bir uzmanlık şirketi olarak 1998 yılında kurulan Yapıray, bugün raylı sistemlerdeki öncülüğünü koruyor. Demiryolu hatlarında her ölçekte anahtar teslim demiryolu projeleri ve rehabilitasyon işlerini yüksek mühendislik tasarım çözümleri ile yönetmeyi sürdürüyor. Yapıray aynı zamanda, raylı sistemler için çeşitli prefabrik beton elemanların da üreticisi konumunda bulunuyor. 2008 yılında da yüzde 100 Türk sermayesi ile ilk demiryolu travers üretimi yatırımını gerçekleştiren şirket, çok fonksiyonlu bir firma olma özelliğine de sahip. Yapıray mevcut raylı sistemler üzerinde bakım işleri gerçekleştiren, mühendislik çözümleri içeren tasarımlar yapabilen, metro hatlarından yüksek hızlı demiryolu hatlarına kadar çeşitli projelerde hat inşaatı, travers veya prefabrik üstyapı döşemeleri üretimini yüksek kalitede gerçekleştiriyor. Türkiye’de ilk Beyaz Demiryolu Beton Traversini üreterek ilk üst yapı bileşeni tasarım ve üretimini gerçekleştirmiş olan Yapıray’ın bu başarısı TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ (TPE) tarafından da tescillenmiş bulunuyor.

Kurulduğu günden bu yana 4.200 kilometrenin üzerinde hat inşaatı gerçekleştiren Yapıray, 4,2 milyon adedin üzerinde travers üretimini de tamamlamış bulunuyor. Yıllık 1 milyon 350 bin Rayton® travers, 20 bin Panelray® ve 100 bin mtül Raykas® makas / köprü traversi kapasitesi ile dünya üzerinde devam eden projelere hizmet vermeye devam ediyor.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve milli emniyet düzeyi en yüksek ilk anklajman (SIL-4) üreticisi Yapı Merkezi İdis ise sinyal ve telekom sistem entegratörü olmasının yanı sıra uluslararası birçok temel üründe distribitörlük yapıyor. Yine SIL-4 emniyet düzeyine sahip Bağımsız Hemzemin Geçit Çözümü’ne de sahip olan Yapı Merkezi İdis’in çok amaçlı olarak geliştirdiği demiryolu anahat ve tramvay ileri sinyal teknolojisi de ilk olarak 2017 yılında metro Istanbul T4 hattında devreye alınmış, İDAS metro Istanbul ağında kurulu ilk ve tek yerli sinyal sistemi olma özelliğine sahip bulunuyor.