Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu yıl da borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak.  Verilen bilgilere göre, ayrıca arsa alıcılarına da yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

Konut ve iş yerleri için tam yüzde 25 indirim

Paylaşılan bilgilere göre, merakla beklenen yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlanacak. Borçlarının tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanacak.

Pek çok kişinin yüzünü güldüren bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 24 Nisan 2023– 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuracak. Söz konusu bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında bu indirim oranından faydalanılamayacak.