İYİ Parti Genel Başkanı Akşener yapmış olduğu açıklamada "Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alınmıştır. 5 parti 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Biz 'Yavaş ve İmamoğlu aday olsun' dedik. Şahsi hırslar Türkiye'ye değişildi. Noter masasında olmayacağız." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından açıklama yapıyor.

İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları:

Ölümle sıtma arasında bir sıtma arasındadır. Devşirme bir siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır. Ucube bir zihniyete karşı aynı kararlılıkla duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Dayatmalara asla boyun eğmeyeceğiz. Nasıl k 2015 yılında milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz.

Ceketimi assam kazanırım diyenlerin karşısında durduk bugün de duruyoruz. Tarumar vurulan demokrasimiz için ceketimi assam aday olur diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz. Bizim yolumuz dün de aynıydı bugün de aynı. Çünkü biz milletimize bir söz verdik. Milletimizin sözünü bastıran değil söyleyen olacağımıza söz verdik. Bu bizim temel ilkemizdir.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU ADAY OLSUN DEDİK"

Bizden muhalefetten olan beklentileri duyurmak için yorulmadan çalıştık. Dün gerçekleşen toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını değerlendirdik. 5 parti 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Biz iki isim arasında görüşümüzü beyan ettik. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Maalesef görüş ve önerilerimiz masadakiler tarafından reddedildi. 6'lı masanın son toplantısında tırnak içi anlaşma oldu.

Yeri geldi milletimiz için inat ettik. Linç edildik, yıkılmadık. Bıkmadan usanmadan konuştuk anlattık. Ancak ne yazık ki olmadı, olamadı. Geldiğimiz son noktada 6'lı masada millet iradesini kararlarına yansıtmaktan vazgeçmiştir. Ortak akıl platformu olmaktan çıkmış.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI

Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz.  Milletimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nda bir çağrıda bulunmak istiyorum.