Dün akşam özel bir televizyonda yayımlanan canlı yayında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İmamoğlu büyük tartışmalara neden olan Etiler Polis Okulu arazisi hakkında da açıklamalar yaparak konunun tüm süreçten haberdar olduğunu söyledi.

ETİLER POLİS OKULU ARSASI KAÇ LİRAYA SATILDI ?

Ekrem-imamoğlu-1

Hatırlanacağı üzere İstanbul'un en değerli arazileri arasında gösterilen Etiler Polis Okulu arazisi üzerine yapılacak olan süper lüks konut projesi büyük tartışmalara neden olmuştu. Dev projede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm paylarını 2021 senesinde satarak projeden çekildiği ortaya çıkmış, projenin tek sahibinin Yapı ve Yapı şirketi olarak kaldığı açıklanmıştı.

ETİLER POLİS OKULU ARSASI KİME SATILDI.

Hatırlanacağı üzere belirtilen arazi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ile Yapı ve Yapı şirketinin ortak olarak 36 katlı 3 gökdelenden oluşan süper lüks bir gökdelen inşa etmesine yönelik ortak bir protokol imzalanmıştı. Son yerel seçimlerde yönetimin değişmesi ile projenin son durumu da merak konusu olmuştu. Ekrem İmamoğlu dün canlı yayında sürecin sorulması üzerine yaptığı açıklamada kendilerinden önce zaten satışın yapıldığını savundu.

ETİLER POLİS OKULU ARSASINI YENİ SAHİBİ KİM ?

Başkan İmamoğlu yaptığı açıklamasında "Bizden önce zaten iş yapılmış, bitmiş. Bakın 2018’den önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına 918 milyon lira yatırılmış. Gitmiş para. Yani İBB, bu araziyle ilgili yaklaşık 600 milyon civarında Emniyet teşkilatıyla yaptığı sözleşme gereği Hakkari’de lojman yapmış, Kahramanmaraş’ta Emniyet Müdürlüğü yapmış.

ETİLER POLİS OKULU ARAZİSİNE NE YAPILACAK?

Sözleşme almış yürümüş" diyerek tazminat ya da kamu zararı oluşmaması adına kendilerinin süreci devam ettirmek zorunda kaldıklarını söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu tüm bu süreçten partisinin de haberdar olduğunu belirterek etrafta yer alan binalarda çatlaklar oluşmaya başladığı için zorunlu olarak temelle ilgili sürece izin vermek zorunda kaldıklarını söyledi.