AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen "İş İnsanları ile İftar" programında, kentsel dönüşümü esas aldıklarını ve sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe dönüşümleri sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Murat Kurum açıklamasında bugün Pendik ve Orta Dumlupınar mahallelerindeki çalışmaların görülebileceğini söyleyerek, "Temellerimizi attık. Üsküdar'ın kalbi Çamlıca tepesinin eteklerinde Kirazlıtepe Mahallesi var. Emin olun oraya girmeye cesaret bile edemiyorlardı. Dönüştürmeyi ağızlarına dahi alamıyorlardı. Ama biz gittik. Ferah Mahallesi'nde kentsel dönüşümü yapıyoruz.

En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Esenler’de Bitti

Açıklamasında ilk etap konutları verdiklerini, şimdi orada 5 bin konutluk bir dönüşümü yürüttüklerini söyleyen Bakan Kurum, "Kangrene dönmüş Fikirtepe. Orada da yaklaşık olarak 60 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir kentsel dönüşüm projemiz vardı. Gittik, hızlı bir biçimde Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ile dönüşüm sürecini başlattık. İlk anahtarları da iki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla milletimize verdik dedi.

Yaptığı açıklamada Beykoz ve Beyoğlu Okmeydanı'nda da dönüşümün hızla devam sürdüğünü kaydeden Murat Kurum, Güngören ve Zeytinburnu'nda dönüşüm konutlarının bir kısmını teslim ettiklerini dile getirdi.

fikirtepe-haber

Kurum, Tuzla için de projeleri olduğunu kaydederek, "Bugüne kadar mülkiyete, imar planına ilişkin birçok problemi Tuzla'da çözdük. Yine 'İlk Evim, İlk İş Yerim' kampanyasında mega kent İstanbul'da 50 bin, Tuzla'da da 20 bin konutun inşaat sürecini yürütüyoruz. Tuzla Orhanlı 1. etapta 381, 2. etapta 577 konutumuzun inşallah Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız hızlı şekilde inşaat sürecine başlayacak ve ilk kazmayı vuracağız. Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde yeni bir uydu kentin inşasını gerçekleştirdik. İlk etapta 627, ikinci etapta da 625 konutun ihalesini gerçekleştirdik ve inşaat süreçlerini de başlattık. İnşallah buradaki konutlarımızı da kardeşlerimize 2024 yılına kadar kadar armağan edeceğiz." dedi.

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramın 1. günü İstanbul ve tüm Türkiye'deki dönüşümle ilgili müjdeleri paylaşacağını dile getirerek,  "Devletimizin hibe desteklerinin olduğu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle yapacağımız, vatandaşların anlaşıp müracaat ederek dönüşüme girebilecekleri büyük İstanbul dönüşümüne, İstanbul'u dirençli hale getirecek 1,5 milyon konutluk dönüşüme bayramın 1. günü bismillah diyerek başlıyoruz. İlk rezerv konutlarının  temellerini atıyor ve müjdelerimizi de vatandaşımıza veriyoruz." dedi.