4 Eylül Sivas Kongresi’nin 103. yıldönümü ve 4 Eylül Sivaslılar Günü’nde İstanbullu gençlere anlamlı hediye. Demir Grup, Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle Sivas Kongre Binası’nın bir benzerini Beylikdüzü’nde inşa etti. Sivas Kongre’nin ruhu, aslına sadık kalınarak inşa edilen Gençlik Merkezi’nde hayat bulacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: “Ülkemizin gençleriyle Türkiye’nin şanlı tarihini yaşatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Gayrimenkul sektöründe hem yurtiçinde hem de yurtdışında 38 yıldır kaliteden ödün vermeden geliştirdiği projelerle fark yaratan Demir İnşaat, sosyal sorumluluk projelerine de ara vermeden devam ediyor. Temiz enerji, inşaat, sigorta, satış ve pazarlama, tarım ve maden sektörlerinde faaliyet yürüten Demir Grup, Sivas Kongre Binası Anıtı ile 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi ve Kütüphane projesini hayata geçirdi. 

Daha öncesinde Sağlık ocağı, okul gibi yapıları inşa ederek kullanıma sunan Demir İnşaat, Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Sivas Kongre Binası Anıtı Gençlik Merkezi ve Kütüphane projesinin inşasını tamamladı. Toplam 1650 metrekare büyüklüğünde ve bin metrekare kapalı alana sahip kompleks bölgede kültür, sanat ve eğitimde fark yaratacak. 

Sivas Kongre Binası Anıtı Gençlik Merkezi ve Kütüphane açılışı 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 103. Yıldönümü olan ve aynı zamanda 11’inci Dünya Sivaslılar Günü’nde gerçekleşti. 4 Eylül Pazar günü saat 16:00’da yapılan açılış törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, 24. Dönem Sivas Milletvekili Ali Turan, 27 dönem Sivas Milletvekili Ali Şeker, Milletvekili Özgür Karabat, Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Eski Kars Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Siyasi Parti ilçe başkanları ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Sanatçı Pınar Dağdelen katıldı. 

Demir Grup YKB Hamit Demir: “Ülkemizin gençleriyle Türkiye’nin şanlı tarihini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, açılış töreninde bir konuşma yaparak sosyal sorumluluk projelerine hayat vermekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Bugüne kadar başta Demir Grup Sivasspor olmak üzere spor, eğitim, bilim, kültür sanat, çevre ve geri dönüşüm odağında gerçekleştirilen pek çok sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini belirten Hamit Demir, Türkiye’nin tarihini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Hamit Demir, topluma daha fazla katkı sunmak için sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde sosyal ve ekonomik yatırımlara devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Hamit Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “Demir İnşaat olarak Demir İnşaat Sivasspor Ana Sponsoru, Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı İsim ve Forma Sponsoru, Demir Grup Çorlu Belediyesi Basketbol Spor Kulübü Forma Sponsorluğu, Beylikdüzü One World Windsurf Şampiyonası Ana Sponsoru, Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Ana Sponsoru olarak gençlerimizi ve sanatı desteklemiştik. Spordan sonra şimdi de gençlik merkezi inşası ile gençlerimize katkı sunmaya devam ediyoruz. 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi ve Kütüphane projemiz öncelikle Beylikdüzü’ne İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum. Son 10 yıldır Beylikdüzü, erişilebilir fiyatlarıyla birçok bölgeden göç alan vatandaşlarımıza ev sahipliği yapıyor. Bu göç, genç nüfusu da beraberinde getiriyor. Demir İnşaat olarak bizler de gençlerimizin kahve köşelerinde veya kalitesiz zaman geçirmelerinin önüne geçmek, kendilerini keşfetmeleri, yeni hobiler edinmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için böyle bir kompleksi hayata geçirme kararı aldık.” 

“Gençlik merkezini Sivas Kongre Merkezi’nin aslına sadık kalarak inşa ettik”

Gençlik merkezini Sivas’taki tarihi kongre merkezi mimarisine sadık kalınarak inşa ettiklerini dile getiren Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir; “Biz Demir İnşaat olarak ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklarda katma değerli yatırımları hayata geçirirken, diğer taraftan şanlı tarihimizi de gelecek nesillere aktarmak, o ruhu yaşatmak amacıyla bir dizi anlamlı projeler ve işbirliklerine imza atıyoruz. Bunlardan biri de 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi. Proje toplam bin 650 metrekare büyüklüğünde ve bin metrekare kapalı alana sahip. İçerisinde çok amaçlı kongre salonu, birçok ihtiyaca cevap verebilecek halk eğitim sınıfları, kütüphane, teknoloji ve bilişim merkezi, robotik ve kodlama bölümü, hobi atölyeleri, Sivaslılar Derneği Lokali, eğitim sınıfları, mescit gibi donatılar yer alıyor. Gençlik merkezini Sivas’ımızın köklü tarihinde hafızalara kazınmış Sivas Kongre Merkezi’nden esinlenerek ve aslına sadık kalarak inşa ettik” diye konuştu. 

Sivas Kongre Merkezi’nin ve Sivas’ın Türkiye tarihinde önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Hamit Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz üzere hem Sivas’ın hem de Sivas’taki Kongre Merkezi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yeri var. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve Milli Mücadelenin başladığı il Sivas’tır. Mustafa Kemal Atatürk, Sivas’a girdiği ilk günü Nutuk’ta şöyle bahsetmiştir: ‘Sivas şehrine girerken caddenin iki tarafı büyük bir kalabalıkla dolmuş, askeri birlikler tören düzenini almış bulunuyordu.