Dünya giderek küreselleşiyor ve uluslararası iş birlikleri artıyor. Bu nedenle, yabancı dil öğrenmenin önemi her geçen gün daha da artıyor. Özellikle de öğrenciler için, yurt dışında bir dil öğrenmek hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de gelecekteki kariyer fırsatlarını artırıyor.

Mebhocam.com'un haberine göre  Ancak, hangi dillerin öğrenilmesi gerektiği konusunda birçok seçenek mevcut. İşte bu noktada, öğrencilerin yurt dışında en çok öğrenmek istediği 6 dil konusu oldukça önem kazanıyor. Peki, hangi diller mi? Gelin birlikte öğrenelim.

Yurtdışında okumak, birçok öğrencinin yüksek öğrenimdeki deneyimlerinin unutulmaz bir parçasıdır. Kendinizi yeni bir kültüre kaptırmak, yeni arkadaşlar edinmek, kendinizi konfor alanınızın dışına çıkarmak ve yeni bir dil öğrenmek için, eğitiminizin bir kısmını veya tamamını yeni bir ülkede sürdürmeyi seçmek, ufkunuzu genişletmenin en iyi yoludur. 

Ayrıca, yurt dışında eğitim almak size mesleki hedeflerinizi gerçekleştirirken giderek daha önemli hale gelen, paha biçilmez uluslararası bir deneyim sunar.

öğrenci2

Eğitim yoluyla yabancı bir kültürü deneyimlemek heyecan verici bir beklentidir. Ancak eğitim ücretleri, barınma ve yaşam masrafları gibi tüm önemli hususların yanı sıra gideceğiniz ülkede kullanılan dil, ne kadar iyi yapabileceğiniz konusunda merkezi bir rol oynayacaktır.

Educations.com tarafından yapılan yakın tarihli bir ankete göre dil öğrenimi, öğrencilerin yurt dışında nerede eğitim alacaklarını seçerken göz önünde bulundurdukları en önemli faktörlerden biridir. Ankete katılan 33.000 öğrencinin %31'i, yurtdışına taşınmak için en önemli nedenin yeni bir dil öğrenmek olduğunu bildirdi. Bu öğrencilerin neredeyse beşte biri, özellikle yeni bir dil öğrenmek için yurt dışına gidiyordu. 

Öğrencilerin Yurt Dışında En Çok Öğrenmek İstediği 6 Dil

Diller tek başına var olmaz veya gelişmez ve yurtdışında bir dil öğrenerek, kendinizi yeni bir kültüre kaptıracaksınız. Dil ve kültür birbiriyle yakından ilişkilidir ve kendi ülkenizdekinden farklı yaşam tarzlarını düşünmeye zihninizi açtığınızda, farkında olmadan yeni dilinizi daha derin bir düzeyde öğrenmiş olursunuz.

öğrenci1

Dilin, çevrenizden nasıl etkilendiğine dair harika bir örnek Fransızcadır. Fransızca genellikle aşkın dili olarak anılır ve aşkla ilgili zengin bir kelime dağarcığı geliştirmiştir. Bu da, Fransızca randevunuzu kesinlikle etkileyecektir! Fransızca konuşulan ülkelerdeki gençler ve öğrenciler tarafından, Fransa veya Kanada'ya özgü bazı anahtar argo kelimelerin halk arasında yaygın olarak kullanıldığını görebilirsiniz. Fransızcanın, konuşulduğu ülkelerde nasıl uygulanabileceğini daha iyi anlayacaksınız.

Artık yeni bir dil öğrenmenin birçok faydasını bildiğinize göre, nerede eğitim alacağınızı seçme zamanı! Ankete dayanarak, öğrencilerin yurtdışında eğitim görmeleri için altı popüler dili derledik.

Liste, nüfusun çoğunluğu tarafından belirli bir dilin konuşulduğu bir ülkede okumak isteyen öğrencilerin yüzdesine göre oluşturulmuştur.

İngilizce

Ankete yanıt veren öğrencilerin %23'ü, İngilizce'nin ana dil olduğu bir ülkeyi seçtiklerini bildirdi. Mandarin Çincesi ve İspanyolca, anadili İngilizce olanların toplam sayısı açısından İngilizce'yi geride bırakıyor. Ancak İngilizce, anadili ve anadili olmayanların birleşimiyle dünyanın en çok konuşulan dili olarak listenin en başına geri dönüyor. 

55 ülkede resmi dil olan İngilizce, iş ve iletişim dili olarak büyümeye devam ediyor. Biraz İngilizce bilmek, arkadaşlar arasında ortak bir dil olarak yardımcı olabilir ve uluslararası firmalarda çokça değer verilen bir dildir.

İspanyolca

İspanyolca dünyadaki en popüler dillerden biridir ve anadili İspanyolca olan kişiler Amerika, Avrupa ve Asya'da bulunabilir. İspanyolca, İngilizce konuşanlar için sürekli olarak öğrenmesi en kolay dillerden biri olarak yer alır ve yaygın olarak kullanılır.

Fransızcada olduğu gibi biraz İspanyolca argo öğrenmek, Avrupa ve Amerika'daki anadili İngilizce olan kişilerle uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır. Böylesine küresel bir erişimle İspanyolca öğrenmek, dünyanın her yerinde seyahat, eğitim ve profesyonel kapıları açabilir!

İsveççe

IKEA, ABBA ve dünyanın en çarpıcı Kuzey Işıkları manzaralarından bazılarına ev sahipliği yapan İsveç, Avrupa'nın en büyük ve en düşük nüfus yoğunluğuna sahip ülkelerinden biridir. 

Yeni bir dil öğrenmeyi uman öğrencilerin aklına gelen ilk dil İsveççe olmasa da, İsveç şeffaf demokrasisi, yüksek yaşam standartları ve iyi korunan işçi haklarıyla tanınmaktadır ve İsveç'i son derece arzu edilen bir yer haline getirmektedir. İsveççe öğrenmek, İsveçlilerin mükemmel İngilizce konusundaki ününe rağmen, İsveçlilere kendi dillerini ve kültürlerini daha iyi anlamaya olan bağlılığınızı gösterecektir.

Almanca

İngilizce konuşanların çoğu, öğrenmek için bir dil seçerken Almanca'yı göz korkutucu bir seçenek olarak görüyor. Alçakgönüllü dilbilgisi ve bitmeyen bileşik kelime listelerine rağmen, İngilizce ile ortak kökleri göz önüne alındığında, Almanca öğrenmek çoğu insanın düşündüğü kadar zor değildir. Almancayı dil listenize eklemek oldukça doğru bir hamle olacaktır. 

Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomisi (ve dünyanın dördüncü büyük ekonomisi) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ticaret ortağıdır. Almanca, AB'de en çok konuşulan dildir. İş dünyasında bir kariyer arzunuz varsa, Almanca öğrenmek, Almanya ile iş yapan veya Almanya'da faaliyet gösteren herhangi bir potansiyel işveren için özgeçmişinizi öne çıkarmanın harika bir yoludur.

İtalyanca

İtalya, tarihi ve kültürel yapılarla dolu bir ülkedir ve dünyadaki en çok UNESCO mirası alanlarına ev sahipliği yapmaktadır. İtalyanca, dünyanın en çok çalışılan dillerinden biridir. İtalya köklü geleneklere sahiptir ve biraz İtalyanca öğrenerek, bu heyecan verici ülkenin sanat, kültür ve mirasında nasıl gezineceğinizi daha iyi kavramak için yerel halkla iletişim kurabilirsiniz.

Fransızca

Fransızca, dünyada en çok konuşulan beşinci dil ve 32 ülkenin resmi dildir. İngilizce'nin yanı sıra Fransızca, dünyanın her ülkesinde yabancı dil olarak veya eğitim sisteminin bir parçası olarak öğretilen yegane dillerden biridir ve dünya nüfusunun %16'sı, Uluslararası Frankofoni Örgütü tarafından Frankofon olarak kabul edilmektedir. 

Popülerliği göz önüne alındığında, yurtdışında Fransızca eğitimi için seçenekleriniz, Fransa, Monako, Kanada ve diğer ülkeler de dahil olmak üzere son derece çeşitlidir. 

Uluslararası ilişkiler veya küresel politika alanında çalışmak istiyorsanız; BM, UNESCO, NATO ve diğer birçok uluslararası yönetişim ve iş organizasyonunun çalışma dili olan Fransızca öğrenmek iyi bir seçimdir.