Türkiye’den ve yurt dışından on binlerce ziyaretçinin katıldığı fuarda 30’un üzerinde ülkeden ziyaretçilerini ağırlayarak, yeni iş birliklerinin temellerini attıklarını söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Özellikle yeni dönem stratejimiz doğrultusunda yatırım yapmayı, dağıtım kanalları oluşturmayı ve stratejik ortaklıklar geliştirmeyi hedeflediğimiz Avrupa pazarındaki sektör temsilcileriyle önemli görüşmeler yaptık” dedi. 

 

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi olan ve altı kıtada 75’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ODE Yalıtım, Türkiye iklimlendirme sektörünün ilk ve en önemli fuarı olan ISK-SODEX Fuarı’na katıldı. Türkiye’den ve yurt dışından on binlerce sektör temsilcisi ve ziyaretçiyi İstanbul’da buluşturan fuarda, ODE Yalıtım’ın teknik yalıtım ürünleri ve sektörün gelişimine katkı sunan yenilikçi hizmetleri büyük ilgi gördü.

Ozan Turan: “Hedef pazarımız olan Avrupa’daki sektör temsilcileriyle görüştük”

Fuarı değerlendiren ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “ODE Yalıtım olarak yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sektörel fuarlara katılıyoruz. Bu sayede ürünlerimizi tanıtma ve sektörümüzdeki yeni gelişmeleri yerinde takip etme imkanı bulurken aynı zamanda ihracat ağımızı genişletmek üzere görüşmeler de gerçekleştiriyoruz. ISK-SODEX’te gördüğümüz ilgi de bu fuarların önemini bir kez daha gösterdi. Standımızda 30’un üzerinde ülkeden ziyaretçilerimizi ağırladık. Özellikle yeni dönem stratejimiz doğrultusunda yatırım yapmayı, dağıtım kanalları oluşturmayı ve stratejik ortaklıklar geliştirmeyi hedeflediğimiz Avrupa pazarındaki sektör temsilcilerine ürünlerimizi, hizmetlerimizi, Ar-Ge çalışmalarımızı, sürdürülebilirlik yaklaşımımızı bire bir anlatma imkanı bulduk. Bu görüşmeler yeni iş birliklerimizin de temellerini oluşturdu” dedi.

“Ürünlerimiz birden fazla amaca hizmet ediyor”

Turan, fuarda tanıttıkları ürünler hakkında şu bilgileri paylaştı; “Geçen yıl Eskişehir’de 200 milyon liralık yatırımla yeni bir tesis kurduğumuz R-Flex markalı elastomerik kauçuk köpüğü, HVAC-R sistemlerinin en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor. Bu üründe 40 mm kalınlıkta boru ve 60 mm kalınlıkta levha üretimi ile sektörün gelişimine katkı sunuyor, yalıtım kalınlıklarını artırarak enerji verimliliği performansının yükseltilmesine de öncülük ediyoruz. Türkiye’de bir ilk olan R-Flex Diamond µ≥11000 ile de özellikle yoğuşma riskinin yüksek olabileceği projelerde bu riske karşı maksimum koruma sağlıyoruz. Öte yandan biz bir ürün geliştirirken, o ürünün birden fazla amaca hizmet etmesine özen gösteriyoruz. Fuarda sergilediğimiz ODE Starflex de ısı yalıtımı, ses yalıtımı, akustik düzenlemeler ve yangın güvenliği amaçlı kullanılıyor. Özellikle yüksek ısı yalıtım performansı ile enerji verimliliği sağlıyor. Isı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amaçlı kullanılan ODE Rockflex ise yüksek sıcaklık dayanımı ve geniş ürün gamıyla bina, tesisat ve endüstriyel uygulamalar için ideal bir yalıtım malzemesi olarak öne çıkıyor.”

“ODE Select yalıtıma ilgi duyan herkese açık”

İnşaat  Sektörü yönünü arıyor İnşaat Sektörü yönünü arıyor

2020 yılında geliştirdikleri ODE Select’in Türkiye’nin yalıtım sektöründeki ilk dijital platformu olduğunu hatırlatan Turan, “Bu platformumuz ile de mimarlar, tasarımcılar, mühendisler, bu alanlarda eğitim gören üniversite öğrencileri başta olmak yalıtıma ilgi duyan herkese inşaat projeleri için en uygun çözümlere ve teknik dokümanlara erişim imkanı sağlıyoruz. Platformun içinde yer alan BIM Kütüphanesi, Su Yalıtımı Sistem Seçim Aracı, Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı, ODE Proje Hizmetleri ile Ürünler ve Dokümantasyon bölümlerinin tamamını ücretsiz erişim sunuyoruz” diye konuştu.

ODE Yalıtım Hakkında:

1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birine yönelerek yalıtım sektöründe ilerleme kararı aldı. 1990 yılında ithalatçı, 1996 yılında ise üretici kimliğine kavuşan ODE; Yapı ve Teknik Yalıtım olmak üzere 2 ana kategoride üretim yapmaktadır. ODE bugün 6 modern üretim tesisinde, 4 binden fazla ürün çeşidi ve uzman personeliyle yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Global bir marka olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım’ın ürünleri, 6 kıtada, 75’in üzerinde ülkede tercih edilmektedir.