Dünyanın önde gelen perakende sektörü temsilcilerini bu sektöre hizmet üreten teknoloji firmalarını, yeni AVM projelerini, eğlence işletmecileri, yatırımcıları, danışmanlık firmalarını ve masterfranchise’ları bir araya getiren fuarın bu yılki mottosu İnsan, Mekân ve Karlılık.

 Bu yılda IHKIB önderliğinde Turkish Brands standı 8. kez kurulacak olan ve 8 yılda toplam 3000’nin üzerinde B2B gerçekleşen stantta bu yıl Altınyıldız, Chakra, Damat, İpekyol, Kiğılı, Naramaxx şimdiden yerini aldı ve yurtdışı açılım hedefleri doğrultusunda toplantılar için hazırlıklara başladı.

Perakende, eğlence ve yiyecek – içecek sektörlerinin tarihindeki en zor iki yılın ardından, tüketici tarafında yeni resim kendini göstermeye başladı. Günümüz insanlarının en fazla zaman geçirdiği alışveriş merkezleri, şehirlerin yeni alışveriş ve yaşam alışkanlıklarına göre planlanması için; perakende sektörü tüm alt oyuncuları ve markaları, gayrimenkul sektörü oyuncuları ile buluşturan MAPIC, 26’ıncı kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

MAPIC, bir yandan yurtdışına mağaza açmak ve global bir marka yolunda ilerlemek isteyen perakande markalarına yeni yaşam ve alışveriş alanlarını ve alışkanlıklarını tanıtırken, mülk sahiplerine de perakendenin değişen yüzüne uygun mekân tarzının nasıl oluşturabileceğine dair ipuçları veriyor.

•       MAPIC 2022’de, bu yeni müşteri kitlesine yönelik yeni iş modellerinin önemini vurgulanacak.

•       Yeni tüketici tüketiminden bir anlam bekliyor. işyerlerinin bir amaca hizmet etmesini ve bu amacın da klasik kâr güdümünün ötesinde olmasını istiyor. Aynı zamanda süper hızlı teslimat, elverişli fiyatlar ve istenen ürünlerin stokta bulunması da e-ticaret devlerinden beklentiler arasında yer alıyor.

•       Sektör büyümek istiyorsa bu yeni öncelikleri idrak etmek ve onlara göre davranmak durumunda. Zira bu önemli değişiklikler perakende sektörü açısından büyük fırsatlar da sunuyor. 26. kez kapılarını açacak fuara 8500’ün üzerinde sektör profesyoneli katılımı bekleniyor.