6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin sebep olduğu barınma ihtiyacına daha güvenli ve sağlıklı bir çözüm olarak inşa edilen konteyner kentlere yönelik çalışmalar sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın 6 Nisan’da yayımladığı veriler, 10 ilde 305 konteyner kent kurulduğunu gösterirken, konteynerlerin sayısının da 50 bine yaklaştığını ortaya koydu. Türk sanayisi bölgedeki barınma ihtiyacını karşılamak için seferber olurken, önde gelen prefabrik yapı üreticilerinden Karmod, üretimini üçe katlayarak hız rekoru kırdı. 

79 bin kişiye yuva oluyor.

İçişleri Bakanlığı verileri bölgeye kurulan konteyner kentlerde, yaklaşık 79 bin kişinin barındığını gösterdi. Ayrıca bölgeye toplam 132 bin 447 konteyner kurulmasının planlandığı, tuvalet ve duş amaçlarıyla kullanılan konteynerlerin de önemli bir bölümünün hizmete girdiği kaydedildi. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Karmod CEO’su Mehmet Çankaya, “Afet bölgelerinde ve acil durumlarda hızlı hareket etmenin önemini biliyoruz. Depremin yaşandığı günden itibaren üretim faaliyetlerimize hız verdik ve bu süreçte kapasitemizi üç katına çıkardık. Her gün deprem bölgesine 70 konteyner sevk ediyoruz. Planlanan sayıya ulaşana kadar hızımızı daha da artırmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.  

En çok tercih edilen deprem konteynerini sunuyor. 

Şirket, deprem bölgesine yüksek yalıtımlı, WC ve duş içeren, mutfak eviyesi bulunan, iki odalı, 300x700 santimetre ölçülerinde 21 metrekarelik konteynerler sevk ediyor. Karmod deprem konteynerinin üretim kapasitesi, hız, güvenilirlik ve malzeme kalitesi açısından kısa sürede en çok tercih edilen yapı olduğunu kaydeden Mehmet Çankaya, “45 bin metrekarelik tesisimizde gerçekleştirdiğimiz üretimlerde tedarikçilerimize verdiğimiz sözleri tutuyor, hızlı ve kaliteli konteyner hizmeti sunuyoruz. En yeni teknolojileri ve yöntemleri kullanan yapılarımız kolay kurulumu ve dayanıklılığıyla bölgedeki barınma ihtiyacını hızlı bir biçimde karşılamaya olanak tanıyor. Deprem konteynerinin yanı sıra prefabrik sahra hastanesi, prefabrik okul ve eğtim binaları, prefabrik yemekhane yapıları da üretiyoruz" diye konuştu. 

Esnaflar dükkanlarını konteynerlere taşıyor.

İnşa ettikleri yapılarla yalnızca barınma ihtiyacını değil, bölgedeki ticaretin sürekliliğine de katkıda bulunduklarını belirten Karmod CEO'su Mehmet Çankaya, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Depremzede esnafın işlerine kesintisiz devam etmesi, bölgedeki hayatın normalleşmesi açısından da önem arz ediyor. Deprem bölgelerinde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve pratik çözümlerimizi hemen devreye aldık. İşyerlerini konteynerlere taşıyan esnaf, işlerini daha az aksaklıkla sürdürebiliyor. Güncel teknolojilerle üretilen ve güvenlik ve dayanıklılık açısından en yüksek standartlara sahip olan yapılarla depremzede esnafın yaşadığı zorlukları hafifletmeyi amaçlıyoruz. Sektörde istihdam, üretim kapasitesi ve ihracat başarılarıyla öncü olmak ve ülke ekonomisine en yüksek katma değeri sağlamak için çalışan Karmod olarak, başarılarımızı borçlu olduğumuz ülkemizin yanında olmayı sürdüreceğiz