Para gönderiminde birçok seçenek sunuluyor. Ama bu seçenekler kimi zaman doğru yerde kullanılmıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı para transferlerini mercek altına aldı. Kira ve diğer seçeneği yapanları incelemeye almaya başladı.

EFT üzerinden para transferi yaparken kişiler bazen kuralları hiçe sayıyor. Masraf ödememek için kira seçeneğini seçiyor. Eğer ödemeyi böyle yapıyorsanız ev sahibi olmadığınızı ispatlamak zorunda kalabilirsiniz.

‘İNCELEME RİSKİ OLUYOR’

Bir kişiden dönem dönem para geliyorsa ve EFT seçeneğinde ‘kira’ seçiliyorsa Maliye Bakanlığı tarafında bir kira geliri elde etme durumu söz konusu oluyor ve incelemeye alınma riski oluyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın halka arz oluyor Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın halka arz oluyor

KİRACI TRANSFERİ GİZLEMEK İSTİYOR’

Bunun tam tersini yapanlar da var. Kiracılar ‘diğer’ seçeneğini tıklayarak her ay düzenli bir şekilde yaptığı ödemeyi gizlemek istiyor. Düzenli bir para girişi var ve diğer seçeneği yazıyor. Bunun kira olma ihtimali yüksek denilerek bu kişiler de inceleme altına alınmaya başladı.

PARA TRANSFERİNDE EN ÖNEMLİ HUSUS

Para transferi sırasında yapılması gereken bir diğer husus ise açıklama bölümünün doldurulmasıdır. Bir harf veya nokta konularak gönderilebiliyor. Daha sonradan kişi borcunu iade etmediğinde ‘ben sana borç verdim bu parayı iade et’ dediği durumda soluk mahkemelerde alınıyor.