Özellikle İstanbul en çok Toki başvurusu yapılan il burada yaşayanlar bir umut diye yazıldılar ve en kısa zamanda kura çekimlerini bekliyorlar ev kiralarının çok hızla artığı bu ilde bir çok kişi kuranın kendisine çıkmasını dör gözle bekliyor.

İSTANBUL TOKİ KURA ÇEKİMİ TAKVİMİ

Kura çekiminin 11 ilini kapsayan ikinci etabı Kilis ve Muş’la birlikte başladı.

28 Kasım’a kadar sürecek ikinci etap kuralarla Kilis, Muş, Bingöl, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır’da 29 bin 363 konut sahibini bulacak. Kuralar, noter huzurunda ve canlı yayında çekilecek.

İSTANBUL’DA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekimi ile ilgili en çok merak edilen iller arasında ise milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul yer aldı.

TOKİ Başkanlığı tarafından İstanbul’da konut kuraları çekimiyle ilgili tarih henüz belli olmadı.

Buna göre; TOKİ İstanbul sosyal konut kuralarının, 28 Kasım tarihinden sonra belli olması ve yeni takvime göre duyurulması bekleniyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ SORGULAMA EKRANI

Başvuru yapıp red cevabı alanların yatırdıkları ücretler ne zaman hangi banka kanalıyla iade edilecek faizi olacak mı bu paranın bir çok kişi borç bularak ödemiş olanlar var bu paraları bir umut diye yazılanların köylerinde küçük hisseli arsa veya tarlası olanlar dahi red cevabını alınca çok üzüldüler bu kişiler nasıl ev sahibi olacaklar belli değil.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek.

Yatırılan 500 TL’lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.