Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk gününden beri eğitmen, kursiyer ve gönüllüler el birliği yaparak gece gündüz kurs merkezlerinde ve atölyelerde kışlık kıyafetler, nevresim takımları, battaniyeler, uyku tulumları üreterek depremzedelere gönderiyor.KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri (ASEM) bünyesindeki eğitmen, kursiyer ve gönüllüler depremzedelere destek olmak için seferber oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, asrın felaketinde birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenen Konya’dan bölgeye yardımların artarak devam ettiğini ifade etti. Konya olarak dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneğini sergilediklerini kaydeden Başkan Altay, “Belediyelerimiz Hatay’da fiziki imkanları ve altyapıyı iyileştirmeye çalışırken KOMEK ve ASEM gibi birimlerimizdeki eğitmen, kursiyer ve gönüllü kardeşlerimiz de deprem bölgesindeki kışlık kıyafet başta olmak üzere birçok ihtiyaç malzemesini temin ederek depremzedelerimize ulaştırıyor. Emek veren, çaba gösteren herkesten Allah razı olsun. Türkiye’ye örnek olan bu dayanışma ruhu sayesinde yaraları çok daha hızlı saracağız inşallah” dedi.

KOMEK GECE GÜNDÜZ DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİYOR

Depremin ilk anından itibaren afetzedelerin içini ısıtmak için güç birliği yapan KOMEK, merkez ve ilçelerdeki atölyelerde nevresim takımı, kıyafet, battaniye ve uyku tulumu üretiminin yanında Doğanhisar ve Seydişehir Trikotaj Atölyesinde de; atkı, bere, ceket ve yelek üretimi yapıyor. Dikiş makinesi başına geçen kursiyer ve gönüllüler ilk aşamada 15 bin 117 parça kışlık ürünü dikerek deprem bölgesine göndererek depremzedelerin içini ısıttı.

55 BİN 184 ADET YARDIM MALZEMESİ AFAD KOORDİNASYONUNDA DEPREMZEDELERE ULAŞTIRILDI

Başlatılan yardım seferberliği kapsamında, KOMEK tarafından Selçuklu Büyük Bayram Ortaokulu’nda oluşturulan yardım merkezinde de çalışmalar 24 saat esaslı sürdürülüyor. Vatandaşların teslim ettiği mutfak için gerekli araç ve gereçlerden oluşan 3 bin 915 mutfak malzemesinin yanında; battaniye, kışlık kıyafet, iç çamaşırı, ısıtıcı, çocuk giyim, yetişkin giyim, kişisel bakım ürünleri, bebek bakım ürünleri, hijyen malzemeleri gibi 55 bin 184 adet yardım malzemesi AFAD koordinasyonunda depremzedelere ulaştırıldı. Öte yandan, kurs merkezlerinin gastronomi ve mutfak atölyelerinde hazırlanan bazlama, ekmek, kurabiye gibi gıdalar deprem bölgelerine gönderilmeye devam ediyor.