1. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, Gerçekleştirildi. 1. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, Gerçekleştirildi.

Akademik Danışma Bilim Kurulu Türkiye’nin önde gelen 10 üniversitesinden deprem bilimci, afet yönetim uzmanı, sosyolog, psikolog, hukukçu gibi farklı disiplinlerinden öğretim üyelerinden oluşuyor.

Toplantıya bilim kurulunun yaptığı çalışmaların çıktıların uygulanabilirliği ve geliştirilmesi amacıyla bakanlıklar, kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir İstişare Kurulu da katılacak. 

Bilim ve istişare kurulları, ülkemiz ve dünya genelinde büyük maddi ve manevi kayıplara yol açan deprem afetinin etkilerinin azaltılması adına, Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren EDİS Afet ve Deprem Sistemleri A.Ş. tarafından uzun yıllardır yürütülen çalışmalar sonucunda geliştirilmiş olan ve son 2 yıldır bazı bölgelerde aktif olarak kullanılan erken uyarı sisteminin kullanımı ve vatandaşlara sunulmasının uygun olup olmadığı ve sunulması durumunda izlenecek yol haritasını belirleyecek.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) katkıları ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek ve ülkemiz için bu önemli günde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü Kırmızı Salon

Tarih: 12 Haziran 2024, Çarşamba

Saat: 14.30

Editör: Kadir Özel