Çalışkan ve yenilikçi vizyonu ile genç yaşında odlukça başarılı bir grafik çizen Mert Boysanoğlu genel müdürlük görevini üstlenmesi ile inşaat sektöründe Mesa Mesken Yapı çağ atlamıştır.

EĞİTİM HAYATI

Mert Boysanoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara TED Koleji’nde tamamlamıştır. Daha sonrasında Oxford School of Architecture de mimarlık alanında lisans eğitimi almıştır. Oxford Brookes School of Town Planning de ise şehir bölge planlama alanı üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra kariyerine odaklanmıştır.

MERT BOYSANOĞLU İŞ HAYATI

2000 yılında meslek hayatına atılım yaptıktan sonra günümüze kadar aynı şekilde çalışmalarını geliştirerek kendini daha iyi konumlara getirmeyi başarmıştır. BSB London Architects firmasında çalışmaya başlayan Boysanoğlu daha sonrasında 2001 yılında çalışmalarını İnfoTron firmasında devam ettirmiştir. 2003 yılında Mesa da şantiye ince işler şefi olarak başlamış olduğu iş hayatıyla Mesa bünyesinde yer almıştır. İlerleyen zamanlarda iş geliştirme müdürü ve bunun yanı sıra genel müdür yardımcısı olarak kariyerine devam etmiştir.

2003 yılında şantiye ince işler şefi olarak başlamış olduğu kariyeriyle Mesa’da 2007 yılında Mesa Maslak ve Mesa Kemerburgaz projelerini yürütmeye başlamıştır. Kısa zamanda özellikle göstermiş olduğu başarı ile kariyerine emin adımlarla tırmanmaya devam etmiştir. Almış olduğu görevleri layıkıyla yerine getirerek başarısına başarı eklemiştir.

2007-2011 yıllarında Mesa’nın yurtdışı işler departmanına bağlı olarak çalışmaya devam etmiştir. Kazakistan, Azerbaycan’da yer almakta olan projelerin sorumlusu olan Boysanoğlu daha sonrasında 2011 ve 2013 yılları arasında İstanbul ofisinde iş geliştirme müdürlüğü görevini devralmıştır.

2013-2015 yılları arasında MESA Mesken Sanayii A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı, 2015 yılından itibaren ise Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Mert Boysanoğlu, 2016-2019 yılları arasında MESA Mesken Sanayii A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Genel Müdürlük görevini de üstlenmiştir. 2019 yılı itibarıyla Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev alan Boysanoğlu, 2020 yılı itibarıyla MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmekte ve ayrıca 2022 yılı itibarıyla MESA Holding CEO’su görevini yürütmektedir.

Mesa Holding  

Masa İnşaat

Mesa Mesken Sanayii