Amerika Merkez Bankası FED’in faiz artış hızını 25 baz puana çekmesinin ve faiz artırım döngüsünde yolun sonuna yaklaşılmasının pozitif etkileri kendisini gösteriyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendirdi.

bitay

Finansal varlıklar, FED’in artık en fazla iki kez daha 25 baz puanlık faiz artırım yapacağı beklentisini fiyatlarken, büyümeye ilişkin öncü göstergelerin ve iş gücü piyasasının güçlü kalması sert resesyon beklentilerini de hafifletiyor. Tüm bunlar son dönemde başta kripto para piyasası olmak üzere yatırım araçlarının pozitif fiyatlanmasına katkı sağlarken Bitcoin’de pozitif fiyatlama devam ediyor. Dün iki defa 24.000$ seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin bu bölgede dirençle karşılaştı ve bir miktar geri çekildi. Sabah saatlerinde Bitcoin 23.500$ seviyesinde fiyatlanırken Ethereum 1640$ bölgesinden alıcı buluyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon 80 milyar dolar düzeylerinde. Bitcoin dominansı 44,1, Ethereum dominansı 19,5 olarak gerçekleşiyor.

Küresel piyasalarda da özellikle dün Nasdaq %3,5 primlenirken gece Apple, Amazon ve Alphabet gibi şirketlerin beklentiden kötü gelen bilançosu tat kaçırdı. ABD vadeli endeksleri sabah saatlerinde %1’e yakın gerilerken bugün ABD’den gelecek Tarım Dışı İstihdam verisine odaklanmış durumda. Beklenti ocak ayında istihdamın 185 bin kişi artması yönünde. Bir önceki aya göre kısmi bir gerileme beklenirken ücretlerde de hafif bir artış bekleniyor.