Vatandaşların, yönetime yönelik gerçekleştirdiği eyleme Bir Çok Siyasi Parti Temsilcileri site sakinlerine büyük destek verdiler ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek, eyleme katıldı.

Site sakinleri, sorunlarının yalnızca aidat artışı olmadığını belirterek, yönetimin şeffaf bir şekilde görevini yapmadığını iddia etti.  Beylikdüzü bölgesinde site oranı %90 civarında bir çok site sakini bu durumdan çok şikayetci devletin bu konuya bir el atmasını istiyorlar.

Akkent Ekşioğlu Şelale Evleri

Aidat ve demirbaş ücretlerini ödedikleri halde devlet kurumlarına ve site yönetimine borçlandırıldıklarını öne süren site sakinleri, yaklaşık 3-4 yıldır hiçbir kat malikinin denetim raporlarını görmediğini söyledi.

Site sakinleri, yönetim tarafından tehdit edildiklerini ileri sürerek, şunları kaydetti: 

“2015’ten beri yıllardır SGK ve vergi borcumuzu ödemediği için toplam SGK borcu 2 milyon 60 bin lira, vergi borcu 425 bin liradır. Aidat ödemelerini doğru yerlere site yararına harcamadığı için ve 676 daireyi kendine borçlandırdığı için, site başkanı cebinden yönetime borç verdiğini söylemektedir. Yıllardır tüm demirbaşları kendi yandaş firmasına yaptırdığı için, şeffaf bir yönetim olmadığı ve hesap vermekten kaçındığı için, seçimlerde seçtirmek istediği kişiler için vekalet toplayıp, seçime müdahale ettiği için site yönetimine dava açtık.”

Site sakinlerinin site yönetimini protesto nedenleri arasında "Yönetimin 2015 yılından bu yana SGK ve vergi borcunu ödememesi, aidat ödemelerinin doğru yerlere ve site yararına harcanmaması, site yönetiminin 676 daireyi sebepsizce kendilerine borçlu göstermesi, tüm demirbaşları kendi yandaş firmalarına yaptırması, sitenin yararına olarak sunulan fikirler göz önünde bulundurulmadan hakaret etme, şeffaf bir yönetim şekli olmaması, gerçekleştirilen eylemler hakkındaki soruların yanıtsız bırakılması, seçimlerde seçilmesi istenen kişiler için vekalet toplanıp, seçime müdahale edilmesi." gösterildi.