Avaztürk.com'un haberine göre Ayrıca özel okullara yönelik yeni bir düzenleme yapılması da gündemde… Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis’te yaptığı konuşmada, sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmenlere kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Usta, ayrıca kiralarda yaşanan yüksek artışlara da dikkat çekti.

Kiralarda yapısal sorun var

Usta, konuşmasında, kiralarda ciddi ve yüksek artışlar olduğunu belirterek, “Özellikle yeni tayin olan memurlar var veya yeni kiracı olan insanlar var; bunların kiraya güç yetirmesi mümkün değildir. Konu, yapısal bir konudur; konu, böyle yüzde 25 sınırı koyularak geçiştirilecek, çözülecek bir konu değildir. Tabii, Hükûmetin konuları temelden çözme gibi bir alışkanlığı olmadığı için bu konuya da böyle palyatif olarak bakıyor, bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyoruz. Konun önemine binaen bugün bir araştırma önergesini de Genel Kurul gündemine getireceğimizi buradan ifade etmek isterim.” dedi.

Sözleşmeli öğretmenler kadro bekliyor

Usta, diğer bir konunun da sözleşmeli öğretmenler ve özel okullarda çalışan öğretmenler olduğunu vurgulayarak, “Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen konusu mutlak suretle çözülmelidir. Bunlar kadro bekliyorlar, bunlara mutlak suretle kadro verilmesi gerekiyor. Ayrıca da özel okullara ilişkin de bir düzenleme ihtiyacının olduğunu da buradan tekrar ifade etmek gerekiyor.” diye konuştu.

Konuya ilişkin Usta ‘’Kiralarda ciddi, çok yüksek artışlar var. Özellikle yeni tayin olan memurlar var veya yeni kiracı olan insanlar var; bunların kiraya güç yetirmesi mümkün değildir. Konu, yapısal bir konudur; konu, böyle yüzde 25 sınırı koyularak geçiştirilecek, çözülecek bir konu değildir. Tabii, Hükûmetin konuları temelden çözme gibi bir alışkanlığı olmadığı için bu konuya da böyle palyatif olarak bakıyor, bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyoruz. Konun önemine binaen bugün bir araştırma önergesini de Genel Kurul gündemine getireceğimizi buradan ifade etmek isterim.

Diğer bir konu, sözleşmeli öğretmenler ve özel okullarda çalışan öğretmenler, yaz tatiliyle birlikte işsiz kaldılar. Bu konu, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen konusu mutlak suretle çözülmelidir. Bunlar kadro bekliyorlar, bunlara mutlak suretle kadro verilmesi gerekiyor. Ayrıca da özel okullara ilişkin de bir düzenleme ihtiyacının olduğunu da buradan tekrar ifade etmek gerekiyor.’’ Dedi.