Büyük yıkımlara ve acılara neden olan depremin ardından hasar alan ve yıkılan binalarda ihmali olduğu düşünülen kişilere yönelik operasyonlar başlatıldı. Haber7 haber sitesinin haberine göre Kaçanlar teker teker yakalanıyor.

RÖNESANS REZIDANS'IN MÜTEAHHİDİ MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTULANDI

YAŞAR COŞKUN

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, tutuklandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dün İstanbul Havalimanında gözaltına alınan Coşkun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gaziosmanpaşa Adliyesinin İstanbul Havalimanı'nda bulunan ek hizmet binasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla nöbetçi savcılıkta ifadesi alınan Coşkun'un tutuklanmasına karar verildi.

Adliyedeki işlemlerinin ardından tekrar İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirilen Coşkun, daha sonra Metris Cezaevi'ne götürüldü.

kaçan-Müteahhitler

Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, üzerinde bir miktar parayla dün Karadağ'a gitmek üzereyken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

ADANA'DA 62 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yürütülen incelemeler doğrultusunda ilk etapta 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

DİYARBAKIR'DA 29 GÖZALTI KARARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte depremde yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları olan ve kolon kestikleri iddia edilen 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

MÜTEAHHİT İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, İstanbul'da gözaltına alındı.

KOLON KESENLERE OPERASYON

İncelemelerde, yıkılan bir binanın kolonunu kestikleri belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında görevlendirilen teknik bilirkişi heyetlerinin alandaki çalışmaları devam ediyor.

İDDİALAR ÇOK CİDDİ!

Şanlıurfa'da depremde yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme eylemlerine ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen 8 şüpheli yakalandı.