Türkiye’nin en büyük online alışveriş Platformu olan Trendyol farklı sektörlere doğru açılma yönündeki kararını yeniden değerlendirmeye aldı. Trendyol daha önceden online emlak sektörüne girmek için adım atmış ve Trendyol Emlak’ın kurulması için çalışmaları başlatmıştı. Bir çok emlakçının bilgisi alınarak sayflarında emlakçı yetki belgesi alınmış emlakçıları üye yaparak kurumsal bir yapı kurmak amaçlı başlanmıştı ama maalesef üzücü bir mail alan kullanıcılar sürpriz bir kararla Trendyol Emlak açılmadan kapandı.

Daha kurumsal bir alt yapıyla başlanması planlanmıştı sahte bir çok ilanın önüne geçilecekti, sahibinden.com, hepsiemlak.com,emlakjet,zingat gibi sitelerde binlerce kim tarafından girildiği dahi belli olmayan yüzlerce ilanlar var trendyolemlak bunun önüne geçecekti bir kurum ve kişiler buna baskı yapıldığı düşünülüyor , bu düzensiz ilan yayınlama devam etsin kişiler madur edilsin düşüncesi ağır bastı.

TRENDYOL EMLAK NİYE KAPANDI?

Trendyol Emlak için alınan kapanma kararının nedeni merak ediliyor. Esasında bu durum projenin kazanç sağlamayacağında kaynaklanmıyor. 7 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve Ticaret Bakanlığı tarafından da uygulanan yeni e-ticaret kanunu ile bazı kısıtlamalar getirildi. Buna göre Trandyol üzerinden veya bağlantılı bir platform üzerinden ilan yayınlanmasına izin verilmiyor. Bundan dolayı da zorunlu olarak Trendyol Emlak projesi rafa kaldırıldı.

RAKİP SİTELERDEN BİR BASKI GELMİŞ OLABİLİR Mİ ?

Trendyol alınan bu kararı şu şekilde duyurdu:

“Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Trendyol olarak hizmetlerimizi çeşitlendirmek amacıyla farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. E-ticaret sektörüne ivme kazandırmak ve online emlak sektöründeki rekabeti artırmak hedefiyle Trendyol Emlak için çalışma başlatmıştık. Bu projenin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Trendyol markasının emlak sektörüne girecek olması bizzat emlak sektöründe heyecanla karşılanmıştı. Güçlü teknoloji altyapımız ve e-ticaret alanındaki tecrübemiz ile online emlak sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyorduk.

7 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan yeni e-ticaret kanunu nedeniyle iş stratejilerimiz ile odak noktalarımızı yeniden değerlendirme ihtiyacı doğmuştur. Yeni kanun Trendyol üzerinden ya da bağlantılı bir şekilde ilan hizmeti verilmesine imkan tanımıyor. Kanuna uyum amacıyla pazarlama yatırımlarımızın yanında indirimlerimizi de önemli ölçüde azaltmak durumundayız. Bu piyasa şartlarında Trendyol Emlak projesine devam etmemiz mümkün değildir. Bundan dolayı Trendyol Emlak yatırımımızı süresiz askıya aldık.”

Trendyol tarafından yapılan bu açıklama ile Trendyol Emlak için proje tamamen devre dışı kaldı. Trendyol ilerleyen süreçte yasal altyapısı sağlanırsa yeniden emlak piyasasına giriş yapabilir. Ancak mevcut durumda Trendyol Emlak için herhangi bir beklenti kalmadı.