250 bin sosyal konut projesi için daha başvuru tarihinin sona ermesine 1 ay olmasına rağmen 5 milyon rakamına ulaşan TOKİ yeni satış ilanı yayımladı. TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanda mülkiyeti TOKİ'ye ait olan 26 ilde yer alan 365 arsanın satışa sunulduğu ilan edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, özel okul alanı, akaryakıt istasyonu, günübirlik tesis, oto galericiler sitesi, park ve dinlenme alanları niteliğinde yer alan 26 ildeki arsanın satışa çıkarıldığı ilan edildi.

TOKİ ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE BAŞLADI?

TOKİ'nin ihale yöntemi ile satışa çıkaracağı arsalar Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van illerinde yer aldı. 365 arsanın muhammen bedeli ise 4.721.272.046 TL olarak ilan edildi.

satılık-arsa

Toplam 2 oturumda yapılacak olan açık artırmaların ilki 12 Ekim tarihinde düzenlenirken ikinci oturum ise 13 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Düzenlenen ihaleye katılmak isteyenler Bilkent Otel ve Konferans Merkezi Bilkent, Ankara ve Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Bayraklı, İzmir adreslerinde hazır bulunacaklar. Ayrıca açık oturum internet katılımı ile de gerçekleştirilecek. Emlak Müzayede internet sitesi üzerinden de isteyen kişiler teklif verebilecekler.