Vatandaşlar kimi zaman bir başkasına ait olan taşınmazlar için tapu sahibinin kim olduğunu öğrenmek istiyor. Google sitelerinde ' tapu sahibini nasıl öğrenirim? ' şeklinde araştırmalar yapan kişiler için Emlak Haberi haber merkezi sizler için araştırma yaptı ve konuyu kaleme aldı işte mülk sahibini öğrenmenin yolu.

Tapu sahibi nasıl öğrenilir?

Konut, arsa, işyeri ya da herhangi bir taşınmaz satın almak istiyor ancak mal sahibinin kimliğinden şüphe duyuyorsanız tapu sahibinin kim olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Bir taşınmazın kime ait olduğunu internet üzerinden öğrenmek mümkün değildir. Mülkün ya da kişinin bilgileri sizde bulunuyor olsa dahi bu işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. 

tapu

Taşınmaz Sahibi Bilgisi Nasıl Öğrenebiliriz ?

Bir taşınmazın tapu bilgilerine ulaşmak isteyen kişi, tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı olduğu tapu dairesine giderek sorgulama işlemi yapabilir. Bu işlem e-Devlet üzerinden ' Tapu Harç Sorgulama ' bölümünden de yapılıyor. Ancak direkt olarak bir kişinin T.C kimlik numarası ya da taşınmazın adresi ile tapu sahibi sorgulaması yapılamıyor. 

Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tkgm.gov.tr adresinden ' parsel sorgulama ' bölümü üzerinden mahalle / köy, ada ve parsel bilgileri yazılarak direkt olarak parsel sorgulaması yapılması sağlanıyor. 

Bu bilgileri kötü amaçlı kullanmak isteyen bir çok kişiler vardı bu sebeple size ait bilgileri tc no veya e devlet şivrenizi web tapu için girdiğiniz bilgileri bir başka kişilerle kesinlikle paylaşmayınız. Sahte bilgiler girerek sürekli mail atan spam maillere dikkat ederek güvenliğinizi tehdit enecek maillerden kaçınınız. Ayrıca web tapu sistemine giriş yaptığınızda sizin güvenliğinizi sağlayacak bası bilgilerin girilmesi gerekmektedir örneğin cep telefon numaranızı buradan sms ile cep telefon numaranızı doğrulamanız gerekiyor sizin adınıza tapuda bir işlem yapılmak istenildiğinde cep telefon numrasnıza gelecek olan sms ile başkalarının sizin adınıza işlem yapmasını engellemiş olursunuz.

Dijital bir dönemde sürekli gelişen ve hızla teknolojik bilgilerin sanal bir ortama taşınmasıyla birlikte güvenlik tedbirlerinide bizlerin artıması gerekmektedir emlak haberi sizleri bu konuda uyarıyor.