Türkiye’nin en lüks ve 7 farklı kalite belgesine sahip otelleri NG Sapanca ve NG Afyon’dan sonra Sapanca’daki 2’inci otel yatırımı olan NG Sapanca Enjoy ile Sapanca’ya bölgenin en lüks otellerinden birini daha kazandırdı. 450 milyon TL yatırımla, 2 yıl süren hummalı bir hazırlığın sonucunda tamamlanan NG Sapanca Enjoy; orman, havuz ve göl manzaralı toplam 270 oda kapasitesiyle hizmet verecek.

5 yıldızlı NG Sapanca Enjoy, aynı zamanda koronavirüs sürecinde Türkiye’nin ve bölgenin yeni açılan wellness ve doğa oteli olarak literatüre girdi. NG Hotels’in 2020 yatırım planları arasında ilk sırada yer alan bu yatırım, dev yeni otel yatırımlarını da beraberinde getirecek.

Turizm sektörüne yepyeni bir hizmet anlayışı kazandıran NG Hotels olarak sektördeki duruşlarını yeni yatırımlarla daha da pekiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “NG Sapanca Enjoy ile ailemize konforun ve lüksün sınırlarını aşan yeni bir üye kazandırdık. Sapanca muhteşem doğasıyla yurt içinden ve yurt dışından aldığı talebi her geçen gün yukarılara taşıyor. Pandemi dönemiyle birlikte oluşan izolasyon ihtiyacı da bölgeye olan talebi daha da hareketlendirdi. Biz de buradan yola çıkarak planladığımız yatırımı hızlandırdık. NG Sapanca Enjoy’u bölgenin alternatif konseptlere sahip doğayla iç içe ve modern tasarımlı oteli olarak konumlandırdık. Türkiye’nin en lüks ve 7 farklı kalite belgesine sahip otelleri NG Sapanca ve NG Afyon’dan sonra Sapanca’daki 2’inci otelimiz olan NG Sapanca Enjoy ile çocuklu aileler, romantik bir tatil yaşamak isteyen çiftler ve iş dünyası için farklı alternatif arayışlarına aynı anda cevap veriyoruz” diye konuştu.

NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, NG Hotels’in yeni yatırım planları hakkında şu açıklamada bulundu:

‘’Pandemi döneminde sektörde birçok işletme mevcut otelini bile açamazken NG Hotels olarak 450 milyon TL değerinde bir yatırımı yapmamız gerçekten cesaret işi. NG Hotels misafirlerinin neredeyse yarıya yakını otellerimize yeniden gelmeyi tercih eden misafirlerimiz. Bu yüzden belli bir tecrübemiz ve kapasitemiz var. Yemyeşil ormanlık bir alanda, huzur ve konforun bir arada olduğu ortam sunuyoruz misafirlerimize. İstanbul’un hemen yanı başında NG Sapanca ile birlikte NG Sapanca Enjoy otelimiz de misafirlerimize çok geniş olanaklar ve hizmetler sunuyor. NG Hotels olarak ülkemize ve sahip olduğumuz potansiyele her zaman inanıyoruz. Bu anlayışla işletmelerimiz hayata devam edecek, yatırımlarımız sürecek.’’

5 yıldızlı otel kavramını yeniden tanımlıyor

NG Sapanca Enjoy, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, açık ve kapalı havuzları, çocuklara ve yetişkinlere özel alanları, her türlü toplantı ve etkinliğe ev sahipliği yapan yüksek standartlı toplantı salonlarıyla otel, “Hayat Enjoy'da güzel!” sloganını her detayında yaşatıyor. 270 odaya sahip olan otel, odalarını kendi içinde farklı kategorilere ayırarak da hizmette farklılık yaratıyor.

Ayrıcalıklı SPA hizmeti

NG Sapanca Enjoy’un 4 bin 600 metrekarelik alanda konumlandırdığı SPA, kadın, erkek ve karma olarak 3 özel bölümden oluşuyor, ayrıca çocuklu ailelerin kullanabileceği aile hamamı da mevcut. “İyi yaşam”ın şifresini veren Aliva SPA’da masajlar, hamam ritüelleri, özel bakımlar ve aromaterapi masajlarıyla çok özel SPA menüsü sunuluyor.

Eğlenceyi ve dinlenmeyi aynı anda sunuyor

NG Sapanca Enjoy’da tatilde eğlencenin tadı havuzlarda çıkıyor. Eğlence ve dinlenmeyi aynı anda sunan havuzlar, başta aileler, gençler ve çocuklar olmak üzere tüm misafirlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ayrıca NG Sapanca Enjoy’da her yaş için harika bir oyun dünyası bulunuyor. Air Soft Poligon, Bilardo, Masa Tenisi, Nostalji Atari, Air Hokey, Langırt, Hareketli Basket Makinası, Sony Playstation 4 ve VR ile keyifle zaman geçirenler, N’joy Game Center’ın tutkunu oluyor.

Minik misafirler için mutluluk dağıtıyor

NG Sapanca Enjoy, çocuklara özel alanları ile hem eğlenceli hem de verimli bir tatil imkânı sunuyor. Kendilerine ayrılmış alanlarda gözetmenler eşliğinde eğlenen minik misafirler, çeşitli oyunlarla ve eğitici aktivitelerle zaman geçirirken, aileler için de dinlenmeye ve eğlenmeye zaman kalıyor.

Baş başa romantik bir tatil deneyimi

NG Sapanca Enjoy, herkese uygun farklı aktiviteleriyle doğanın kalbinde ailecek tatil yapmanın keyfini sunuyor. Misafirlerini yemyeşil ormanın içinde, kuş cıvıltıları eşliğinde, keyifli ve özel anlar yaşamaya davet eden NG Sapanca Enjoy, baş başa tatil yapmak isteyenleri de aşk ve romantizmle buluşturuyor. Sevdikleriyle sakin bir tatil geçirmek isteyenler, otelin sunduğu “Lüks Wellness” konsepti ve “Orman Terapisi” eşliğinde yepyeni anılar biriktirebiliyor.

Her türlü toplantı için üst düzey toplantı odaları

Şehrin kalabalığından ve stresinden uzakta, yepyeni bir yaşam tarzı sunan NG Sapanca Enjoy’un en yüksek teknoloji kullanılarak donatılan ses geçirmez duvarları, eşsiz akustik ve ışıklandırma sistemine sahip toplantı salonları, her türlü toplantı için ideal bir ortam sunuyor. Tamamı gün ışığı alan, bin alternatif büyüklükte 10 toplantı salonuna sahip olan otel, bilinen toplantı ve konferans konseptlerini adeta yeniden tanımlıyor. Balo salonuna araç sokulabilme imkanı bulunan NG Sapanca Enjoy’da kapalı mekanda otomobil lansmanları yapmak mümkün olabilecek.

Dünyaca ünlü lezzetlere yolculuk

Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetleri bir araya getiren NG Sapanca Enjoy, yeşil alanların geniş yer kapladığı özel konseptli restoranlarıyla misafirlerini dünya turuna çıkarıyor. En özel yemekleri en güzel sunumlarla buluşturan Ihlamur Restoran, Türk ve dünya mutfağının özel lezzetlerini sunan Safran A la Carte Restoran, havuz kenarında konumlanan Lavanta Havuz Restoran, sessizliği sevenler için adeta bir cennet yaratan Melisa Sessiz Salon ile sıra dışı lezzet ve mekan beklentilerini karşılıyor. Sports Bar ile tüm gün boyunca kesintisiz spor yayını izlemek isteyenlerin gönlünü kazanıyor. Ice Cream Shop’ta ise kendi imalatımız olan dondurmalar her yaştan dondurma severleri buluşturuyor.

NG Sapanca Enjoy’da sanatsal dokunuşlar

Her ayrıntısı büyük titizlikle donatılan NG Sapanca Enjoy’un lobi bölümü de misafirlerini çok özel sanatsal eserlerle karşılıyor. Lobi alanında ve otelin bazı noktalarında yer alan porselen, seramik, cam, metalden oluşan heykel ve objeler otel ambiyansına büyük keyif katıyor. Ayrıca, antika değeri olan ve yıllar öncesinden günümüze korunarak taşınan özel otomobil, motosiklet ve benzeri bazı araçlar da lobi alanında en çok ilgi gören objeler arasında yer alıyor.

NG Sapanca Enjoy’un sembolü ıhlamur ağacı

NG Sapanca Enjoy Hotel’de üzerinde büyük titizlikle durulan çalışmalardan biri de mevcut yeşilin korunup üzerine yeni ağaçların dikilmesi peyzaj ve bahçe düzenlemesi oldu. Ayrıca NG Sapanca Enjoy girişinde yer alan ve otelin sembolü haline gelen dev ıhlamur ağacı duruşu ve güzelliği ile herkesi mest ediyor.

NG Hotels Hakkında

Her konuğumuzu, tek konuğumuz gibi ağırlarız!" hizmet felsefesiyle çalışan NG otelleri dinlenmek, yenilenmek, keyifli bir tatil geçirmek ya da iş toplantılarından maksimum verim almak isteyenlere bu felsefeyle hizmet sunmakta. Otellerinin hizmet kalitesi misafir tercihlerinin yanı sıra bağımsız kuruluşlar tarafından belgelenmiştir.

Türk turizmine yepyeni bir hizmet yaklaşımı kazandırmak amacıyla 2012 yılında NG Hotels markasıyla çalışmalarını sürdürmeye başlayan grubun ilk 5 yıldızlı oteli 2008 yılında Sapanca’da açılan NG Sapanca Wellness & Convention’dır. Otel, 287 odası ile niş bir sektör olan wellness/spa alanında hizmet vermektedir. NG Sapanca ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödüle sahiptir. Ödüllerinden bazıları;

- Otel Puan En İyi İstanbul Yakın Çevre Oteli (2011),

- ACE of M.I.C.E. Ödülleri “Marmara Bölgesi’nin En İyi Toplantı Oteli” (2012),

- Capital ve Ekonomist Dergileri Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları – En İyi Doğa Turizmi Yatırımı (2013),

- Skalite En İyi SPA Oteli (2012 ve 2013),

- QM En İyi Yönetilen SPA Oteli (2013 - 2014 ve 2015),

- World Luxury Spa Awards’ da; En Lüks Resort SPA ödülü (2015, 2016 ve 2017),

- World Luxury Hotel Awards’da Dünyanın En Lüks Doğa Oteli ödülü (2016-2017),

- World Luxury Spa Awards 2018’de Dünyanın En Lüks Destinasyon Spa’sı ve

- World Luxury Hotel Awards 2018’de Dünyanın En Lüks Doğa Oteli

- World Luxury Spa Awards 2019’daDünya kategorisindeLuxury Healing Spa

- World Luxury Hotel Awards 2019 Avrupa kategorisinde en lüks doğa oteli ödülünün sahibidir.

Zincirin ikinci halkası olan NG Afyon Wellness & Convention 2012 yılı Haziran ayında hizmete girdi. Kısa zamanda başarıya ulaşan NG Afyon, misafirlerine yaşattığı lüks termal deneyimi ile rakiplerindan sıyrılmaktadır. Otel, 428 odaya sahiptir. NG Afyon da kuruluşundan bugüne farklı kurum ve kuruluşlar tarafından pek çok ödüle layık görülmektedir.

- Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi (2012),

- Afyonkarahisar Belediyesi-2013 Çevreye Saygılı İşletme Ödülü,

- Tripadvisor Mükemmelik Sertifikası (2014, 2015, 2016, 2017, 2018),

- Skalite- En İyi Spa Oteli (2014),

- OtelPuan Ödüllerinde; En İyi Termal Tesis (2015),

- World Luxury Spa Awards’da; Avrupa’nın En Lüks Termal Spa Oteli (2017, 2018),

- World Luxury Spa Awards 2018’de ‘Dünyanın En Lüks Termal Spa'sı’ ödülü,

- World Luxury Spa Awards 2019’da Dünyanın En Lüks Termal Resort Spa

- World Luxury Hotel Awards 2019’da Dünyanın En Lüks Termal Oteli ödülü sahip olduğu ödüllerinden yalnızca birkaçıdır.

NG Hotels sunduğu üstün hizmet kalitesine, donanımlı personele ve fiziki koşullarına yaptığı yatırımlarla NG Sapanca Türkiye’de 7 farklı kalite belgesine sahip 5 yıldızlı ilk otel, NG Afyon ise yine 7 farklı kalite belgesine sahip ilk termal oteldir.