İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, deprem bölgesinden İzmit’e göç etmek zorunda kalan depremzede öğrenciler için kolları sıvayarak ilgili okul ve yurt müdürlerini ziyaret etti. Ekipler, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda yetkililer ile fikir alışverişinde bulundu.KOCAELİ (İGFA) - Büyük felaketin ilk gününden bu yana depremzedelerin yanında olmaya gayret eden İzmit Belediyesi ekipleri, bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Acil ihtiyaçlara bir an önce cevap veren ekipler, çalışmalarını koordineli bir şekilde devam ettiriyor.

Depremzedelerin her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışan ekipler, öğrenciler için de çalışmalarına başladı. İl genelinde eğitim gören depremzede öğrencilerin okullarını ve konakladıkları yurtları ziyaret eden ekipler, ilk olarak Yeni Mahalle İlkokulu Müdürü Erdal Göçer’i, Kuvayi Milliye İlkokulu Müdürü Mikail Bülbül’ü ve Arızlı Mahallesi Irak Konutlarında bulunan Yeni Mahalle Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

“ONLAR BİZE EMANET”

Deprem sebebiyle ilimize gelmek ve eğitimlerini burada tamamlamak zorunda kalan öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu belirten İzmit Belediyesi yetkilileri, bir yandan vatandaşlara gıda ve kıyafet destekleri devam ederken, diğer yandan da bölgeden gelen çocukların eğitimlerine en uygun koşullarda devam edebilmeleri için kollarımızı sıvadıklarını kaydetti. Amaçlarının birazda olsa acılarını hafifletmek ve en hızlı şekilde şehire ve okullarına adapte olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.