Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, tarafından Gaziantep’in kültürü, sosyal hayatı ve geleneklerini konu alan "Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü" adlı eser yayınlandı.GAZİANTEP (İGFA) - İbrahim Alisinanoğlu tarafından kaleme alınan ve 311 sayfadan oluşan kitapta, Antep Savunması’nın hiç bilinmeyen yönlerinden Fransız işgal kuvvetlerinin kaçırdığı Türk çocuklarına, külek yapan ustalardan söğüt dalından yapılan düdüklere, bilinmeyen çocuk oyunlarından Barak kültürüne kadar Gaziantep’i Gaziantep yapan yüzlerce detay bulunuyor.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuluyor.

Kitabın yayın koordinatörlüğü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Gazikültür Sanat Yönetmeni Muhammet Erdevir tarafından yapıldı.

Kitap hakkında açıklama yapan Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gaziantep, Gazikültür bünyesinde yapılan yayınlarla kültürel mirasını edebiyat ve sanat çevrelerine ulaştırıyor. Şu ana kadar Gazikültür tarafından yayımlanan 55 kitap, üç dergi, onlarca bülten ve broşürle şehrimize ve ülkemizin kültür yayıncılığına hizmet ediliyor. Gaziantep bugün de kütüphaneleri, müzeleri, kültür sanat etkinlikleri ve yetiştirdiği yazarlarla yeniden bir kültür-sanat şehri olma, bu yönden kendini sürekli olarak ihya ve ikmal etme yolunda ilerlemektedir. ‘Medeniyet Şehri Gaziantep’ vurgusu işte bu köklü tarihten, bugünün canlı ve renkli kültürel hayatından kuvvet almaktadır.”