İkonik sarı Ytong ambalajlarının sanatçılarla yeniden tasarlanmasıyla hayata geçen “Sarının İzi” 02-10 Aralık tarihleri arasında  İstanbul Bomontiada’da mekânsal bir sergi olarak  sanatseverlerle buluştu. Sergiye paralel etkinlikler  kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerde sanat, iletişim, mimarlık tutkunları; profesyoneller, akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldiler. 

Kuruluşunun 60. yılında, herkesçe tanınıp sevilen sarı renkli ikonik ürün ambalajlarını başarılı genç sanatçıların dokunuşlarıyla birer sanat eserine dönüştüren Türk Ytong, nitelikli yaşam alanlarından aldığı ilhamla sanatı tüm şehirlere yayıyor. Türkiye’nin en büyük açık hava sergisi olacak “Sarının İzi”, yaratıcılığı şehir yaşamıyla birleştirerek Türk Ytong'un 60. yılını kent, mimarlık ve sanat ekseninde kutluyor. 

Sanatın, iletişimin ve mimarinin kalbi Bomontiada’da attı 1

Sergi alanı söyleşilerle birlikte dinamik bir kültür sanat mekanı oldu

Dekar Yapı, “Boğaziçi’nin Ahşap Konutları ve Yalıları” Kitabının Sponsoru Oldu Dekar Yapı, “Boğaziçi’nin Ahşap Konutları ve Yalıları” Kitabının Sponsoru Oldu

Bomontiada’da sanatseverleri buluşturan sergi alanı  üç ayrı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören etkinliklerin ilki “Kente Sanat ile İz Bırakmak” başlığı altında gerçekleşti. Mercado’dan Yağız Genç'in moderatörlüğünde, Ytong’un 60. yılına özel tasarımları ile katkı veren Meltem Sahin, Burak Beceren ve Piknik Works ekibinden Oğul Öztunc’un konuşmacı olduğu söyleşi sanat tutkunları tarafından takip edildi. Sanatın kent yaşamındaki yeri, sanatçının kente katkısı farklı yönleriyle değerlendirildi. 

Marka İletişiminde Sanat ile İz Bırakmak söyleşisinde İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç.Dr. Deniz Akbulut, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serap Şahin Durak, Marka Konseyi Başkanı ve Brandmap Genel Yayın Yönetmeni  olan Bülent Fidan iletişim süreçlerini tüm boyutlarıyla ele aldılar.  İletişim danışmanı Serhat Özkütükcü’nün moderatörlüğünde  gerçekleşen Marka İletişiminde Sanat ile İz Bırakmak söyleşisi iletişim fakültesi öğrencilerinin, iletişimcilerin, marka yönetici ve profesyonellerinin katılımıyla zenginleşti. 

Üçüncü ve son söyleşi Binat İletişim ve Danışmanlık’ın kurucusu Banu Binat moderatörlüğünde gerçekleşen Mimarlıkta İz Bırakmak oldu. Plug Ofis Kurucusu Büşra Al, Yalın Mimarlık Kurucu Ortağı Ömer Selçuk Baz mimarlık tutkunları ile bir araya geldiler. 

Türkiye’nin en büyük açık hava sergisi

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, özgün bir proje olan Sarının İzi  ile bir ilke imza atıyor. Kuruluşunun 60. yılında, herkesçe tanınıp sevilen sarı renkli ikonik ürün ambalajlarını başarılı genç sanatçıların dokunuşlarıyla birer sanat eserine dönüştüren Türk Ytong, sanatı şehirlere yaymaya devam ediyor. Sanat eserlerinin basılı olduğu 120 bin adet Ytong ambalajı Kasım ayı ile birlikte İstanbul başta olmak üzere Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Yalova, Sakarya, Tekirdağ’dan başlayarak şehirlere yayıldı. Bir ay içinde yüzlerce şantiyeye ve satış noktasına ulaşan eserlerin, önümüzdeki yıl içinde bir milyon adede erişip Türkiye’ye dağılması hedefleniyor. Ürünlerin taşındığı araçlar, satış noktaları ve şantiyeler de düşünüldüğünde Türkiye’nin her noktasına yayılacak Sarının İzi alanında bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Sanatçılar Burak BecerenMeltem Şahin ve Piknik Works’ün eserlerinin yer aldığı sarı Ytong ambalajları bulundukları her yeri sanatın estetiğini, yaratıcılığını şehir yaşamıyla birleştirerek renklendiriyor.