Balıkesir Gönen bölgesinde İkinci el satılık konut bulmanın imkansız hale geldiğini, arsanın ise karaborsaya düştüğünü dile getiren Mekan gayrimenkul Emlak Sahibi Tahir Köstek, “Daha düne kadar naçar toprak gibi olan  Balıkesir Gönen hem müteahhitler hem de alıcılar tarafından keşfedildi” dedi.

Güney Marmara Bölgesinde emlak fiyatlarının bir yıl içerisinde en fazla değer kazandığı yerleşim merkezlerinin başında Balıkesir Gönen geliyor. Gerek alıcılar gerekse Gönen dışından gelen müteahhitler tarafından keşfedilen Gönen’de, satılık gayri mülk bulmak neredeyse imkansız. En fazla talebin, ikinci el konutlara yönelik olduğuna işaret eden Mekan Emlak İşletmecisi Tahir Köstek, “İkinci el konut fiyatları, geçen yıla oranla en az yüzde 30 değer kazandı. Şu anda Gönen’de ikinci el satılık konut yok. İmara açık arsa ise abartısız karaborsaya düştü” dedi.

Organize Sanayi Bölgesinin, İstanbul ve Ankaralı alıcıları Gönen’e yönelttiğini de aktaran Köstek, “Sıfır daire fiyatları çok fazla yüksek olduğu için alıcılar ikinci el konutlara yöneldi. O da yok. Daha düne kadar naçar toprak gibi olan Gönen hem alıcılar hem de müteahhitler tarafından keşfedildi. Özellikle Bandırmalı müteahhitler Gönen’e çok fazla ilgi gösteriyor” açıklamasını yaptı.