Hatay bölgesi son yılların en büyük depremleri ile sallanıyor ve Son dakika  gelişmesi Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 ve Samandağ ilçesi merkezli 5,8'lik iki deprem sonucunda tarihi Hatay Valilik Binası kullanılamaz hale geldiği iddia ediliyor.

Saat 20.04'te Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kentte bazı binaların yıkıldığı söylenirken, bölgede en büyüğü 5.2 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hatay'daki son depremlerde 8 yaralı var." ifadelerini kullandı.

hatay-defne ilçesi deprem  yeni

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay'da büyük hasara neden oldu. Şehirde binlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

HATAY 6.4 İLE SALLANDI

Depremin şokunu atlatamayan Hatay bir kez daha sallandı. AFAD, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından  değerlendirmelerde bulunmak üzere Habertürk canlı yayınına konuk olan Prof. Celal Şengör, bu tarz depremlerin ardından kısa süre içerisinde yeni depremlerin olabileceğini dile getirmişti.

Celal Şengör, "Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6,7 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası.." ifadelerini kullanmıştı.