Karakütük, Kadırga Koyu’ndaki 100 villadan oluşan projeyi iki yılda teslim edeceklerini belirtti.

Gayrimenkul değerler konusunda global yatırımcılara yatırım danışmanlığı hizmeti veren Golden Sign Kurucu Ortağı Sedat Karakütük, Çanakkale ve Balıkesir bölgelerinde 20’ye yakın projeyi hayata geçirmek üzere düğmeye bastıklarını duyurdu. Geride kalan pandemi sürecinin ardından piyasaların harekelenmeye başladığını ve yeni yatırımlarla çarkların dönmesine katkı sağlamak üzere harekete geçtiklerini dile getiren Karakütük, katma değeri yüksek projelerin hem imalatını hem de satışını üstlendiklerini kaydetti.

Sedat Karakütük

Yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Sedat Karakütük, ilk olarak Çanakkale’de inşa edecekleri ‘Assos Petra’ya öncelik vereceklerini belirtti. Karakütük “Balıkesir ve Çanakkale’de birçok yatırımı hayata geçirmek üzere planlarımızı yaptık. Bu projelerin sayısını 20 olarak ifade edebilirim. Önceliğimiz 100 villadan oluşan ‘Asos Petra’ projesi, 34 dönümlük bir alanda ve  Antik Liman’a komşu, mavi bayraklı Kadırga Koyu’nda yer alacak. Bölge Athena Tapınağı’nın yanında MÖ 6. yüzyıla dayanan Aristotales’in yaşadığı yer olarak biliniyor. Assos Petra’nın yapımına 2023 yılı içerisinde başlamayı ve projeyi iki yıl içinde de teslim etmeyi planlıyoruz.

Villaları Radisson Individual International tarafından işletilecek. Proje yönetimini ve kiralama ile onlar ilgilenecek. ‘Assos Petra’ süper lüks olarak tanımlanabilecek bir proje. Projenin genel özelliklerinden en önemlisi eşsiz bir koyu olması, villa, otel, rekreasyon alanları ve koruma altındaki yeşil alanlarıyla 34 bin m2’lik bir alana kurulmuştur. Projenin başlıca amaçlarından birisi; bölgede sadece yaz mevsiminde değil, tüm yıl bir yaşam sunmasıdır. Havaalanına yakınlığı ile bu amaç doğrultusunda kullanıcının tüm yıl yararlanabileceği bir alan yaratılmıştır. Öte yandan villaların site içinde ulaşım ise araç girişi yasak olduğundan shuttle’larla sağlanacak” diye konuştu.

İkinci öncelikli proje olan Radisson Ma Maison Termal’in ise Balıkesir Güre’de yer alacağını ve projenin Kazdağları’nın eteklerinde Afrodit’in yıkandığı yer olarak bilinen lokasyonda bulunduğunu belirtti. ‘Radisson Ma Maison Termal’de uzun süreli kiralama ve tatil olanaklarının satışını üstleneceklerini dile getirdi.

Karakütük, Adatepe, Yenice, Küçükkuyu gibi farklı lokasyonlarda katma değeri yüksek bine yakın birime imza atmayı planladıklarını söyledi.

“Çanakkale Köprüsü, bölgenin değerine değer kattı”

Çanakkale bölgesinin önemine de değinen Sedat Karakütük, bölgenin özellikle Çanakkale köprüsü ve tüneller ile farklı bir çehreye kavuştuğunu dile getirdi. Bölgede ulaşımın bugüne kadar sadece deniz yoluyla yapıldığını hatırlatan Karakütük, ilk defa bir köprü bağlantısıyla tüm ülkeye açılmanın önemine değindi.

Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin, geçtikleri bölgelerde ve çevresindeki gayrimenkuller üzerinde değer artışına neden olduğunu hatırlatan Karakütük, bölge genelinde imarlı konut arsalarının ortalama metrekare satış fiyatlarının yüzde 100 oranında arttığını ve köprü açılışından sonra konut fiyatlarının daha da yükseldiğini belirtti. Karakütük, “İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir güzergâhı boyunca devam eden otoyol ve çevre yollar da bölgenin değerini direkt olarak arttıran kriterlerin başında geliyor. Dolayısıyla bizim bu çevrede yapacağımız projelerin değeri de daha net ortaya çıkıyor” dedi.

www.goldensign.com.tr                                444 6 069