Silivri haber ajansının haberine göre yayınlanan haber çok dikkat çekici ve yerinde bir haber olmuş işte haberin devamı. Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilere göre yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,2 artarak 67 bin 490 olduğunu söyledi. Bu kadar konutun yabancıya satılması hayra alamet değil' dedi.  İnşaat firmaları yabancıya konut satışında ısrarlı sürekli yabancıya konut satışı yapmak için bol bol reklamlar veriyorlar, fiyatlar inanılmaz boyutlara ulaştı Türk halkının barınma sorunu başladı ,kira fiyatları 3-4 katladı şehirlerden uzaklaşanlar istanbulun çeperleri diyeceğimiz yerlere taşınmaya başladılar daha ucuz konut kiralamak için.

mustafa-altınok
 

BÜYÜK KENTLERDE 'KİRALAMAK' ZOR HALE GELDİ

Altınkök, yaptığı açıklamada “En çok da Ruslar konut satın aldı. Neredeyse her yıl 50 bin konut yabancılara satılıyor. Bence bu çok ama çok yüksek bir rakam. Yabancıların konut alma şartları kesinlikle zorlaştırılmalı. Bu kadar konutun yabancıya satılması hayra alamet değil. Türkiye'de barınma sorunu büyük bir problem haline geldi. Ev sahibi olmak neredeyse hayal haline gelirken özellikle büyük kentlerde 'kiralamak' da bir o kadar zor hale geldi.”
Yabancıların konut alma şartları kesinlikle zorlaştırılmalı.

“YABANCILAR EV FİYATLARINI YUKARI ÇEKTİ”

Altınkök, “Maaşın yarısının ev kiralarına gittiği Türkiye'de konut sorununun bir ayağının da yabancıya konut satışının olduğu belirtilirken özellikle son zamanlarda vatandaşlık almak için konut satın alan yabancılar ev fiyatlarını yukarı çekti” dedi. Yabancıların konut alma şartları kesinlikle zorlaştırılmalı şayet bu yapılmaz ise bir kaç yıl içinde emlak balonu patlar hepimiz altında kalırız bu fiyatlara bu kazançlarla yetişmek mümkün değil dedi.