Başta Avrupa, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri olmak üzere birçok firma İstanbul’dan sonra Bodrum düzenlenen fuarlara katılım sağlıyor. İdeal Fuarcılık’ın 18-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği 2. Bodrum Uluslararası İnşaat, Gayrimenkul Fuarı’na ise bölge ülkelerden büyük ilgi var.

İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, Bodrum’da gayrimenkul sektörünün her zaman çok hareketli olduğunu dikkat çekti. Karakaya, ‘’Pandemi ve deprem sonrası yeni yaşam alanlarını tercih edenlerin sayısı arttı. Ülkemizin göz bebeği Bodrum’da gayrimenkul sektörüne ilişkin çok sayıda yeni projeler geliştiriliyor. Fuarımızda bu projelerde ilk defa kamuoyunun karşısına çıkacak’’ dedi.

Özellikle yaz aylarında turizm haberleriyle gündemden düşmeyen tatil cenneti Bodrum, Türkiye’nin yeni fuar merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Deniz, kum, güneş, tarih ve kültürel değerlerle birlikte anılan Bodrum ev sahipliği yaptığı fuarlarla özellikle Avrupa, Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki yatırımcıları, yabancı şirketleri ve iş insanlarını ağırlıyor.

Gayrimenkul Fuarı’na İlgi Büyük

İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, 18-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 2. Bodrum Uluslararası İnşaat, Gayrimenkul, Yapı ve Dekorasyon Fuarı’na yurtiçinin yanı sıra başta Ukrayna, Rusya, Dubai olmak üzere bölge ülkelerinden 40’ı aşkın firma katılacağını söyledi.

Bodrum Evlerinin Beyazı Şimdi Tiny House’larda

Karakaya, ‘’Bodrum, tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu, çok özel bir yarımada. Bu bölgeye yapılan her yatırım, geliştirilen her gayrimenkul proje büyük ilgi çekiyor. Pandemiden sonra büyük şehirlerden sonra alternatif yaşam alanlarına yönelik arayışlar arttı. Deprem, bu arayışı hızlandırdı. Şu anda trend, daha küçük alanlarda yaşam kurma modeli. Bu da tiny house’lara, moto-karavanlara olan rağbeti artırdı. Fuarımızda, bu yaşam modellerinin Bodrum’la örtüşen yeni projelerini de göreceğiz. Mesela kimi projelerde Bodrum evlerinin meşhur beyazına tiny house’larda tanıklık edeceğiz’’ diye konuştu.

Hem Tatil, Hem İş Bağlantıları

Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bodrum, birçok yönüyle avantajlı bir bölge. Tüm dünyada bir turizm merkezi olarak tanınıyor. Ama Bodrum bu avantajlarını kullanarak turizm yanı sıra iş anlaşmalarına ev sahipliği yapan uluslararası bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yabancı şirketlerin, iş insanlarının aradığı her şey Bodrum’da fazlasıyla var. Havalimanıyla tüm dünyaya bağlantılı. Otellerindeki hizmet kalitesi dünya standartlarının üzerinde. Doğal güzelliklerini anlatmaya gerek yok. Buraya gelen firmalar hem tatil yapıyor; hem de iş anlaşmaları yapıyor.’’