3 Mart 1954 tarihinde Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Çok genç yaşlarda iş hayatına atıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurdu. 34 yıldır inşaat, turizm ve hizmet sektöründeki çalışmalarına devam ediyor.

1981 yılında büyük site kategorisinde ilk inşaatını tamamladı. Bu tarihten itibaren sanayi sektörüne yönelerek faaliyetlerini genişletmeye başladı. 1998’de “My” konseptli projeleri başlattı.

Boğazda villa sahibi ve Ailesiyle birlikte burada yaşıyor. Üç çocuk babası. Kilyos’taki çifliğinde sebze ve meyve yetiştiriyor, hayvanlarıyla ilgileniyor.

Ali Ağaoğlu, Ekonomi dergisi Forbes'in 2012 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10. sırada yer aldı. Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8., dünyanın ise 527. en zengin iş insanıdır. Türkiye Vergi Rekortmeneleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer almıştır.

Özel hayatı: 

Ali Ağaoğlu hâlen ayrı yaşadığı ilk eşi ile evlidir ve bu evlilikten iki çocuk sahibidir. Nikâhlı ve nikâhsız eşlerinden 5 çocuğu vardır.