Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Antalya'da düzenlenen açılış ve mitingde  Konya - Antalya arasını 2,5 saate düşürecek, 5 Bin 68 metrelik Demirkapı Tünelini açılışını gerçekleştirdi.

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahında yolculuk yapanlar, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya’ya erişmiş olacak.

Tünelden geçecek sürücüler 4 dakika gibi çok kısa bir sürede İç Anadolu’nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçişe tanıklık edecek.

Çift tüplü olarak inşa edilen tünel, taşıt trafiğine 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek. Güzergah, Konya-Antalya arasındaki mesafeyi 30 kilometre daha kısaltacak. Yılda zamandan 30 milyon, yakıttan ise 6,5 milyon liralık tasarruf sağlanması hedefleniyor.

İç Anadolu ikliminden Antalya’nın sahil havasına geçişine kısa sürede olanak sağlayan tünel ile sürücüler, 4 dakika içerisinde karasal iklimden Akdeniz iklimine ulaşıyor. Bu yolun Demirköprü geçidinde bin metre rakımın altında yolculuk imkanına kavuşulacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş.