İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “28 yıllık deneyime sahip bir çatı örgüt olarak, ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli yer tutan yalıtım sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi. 

13 Haziran 1993’te kurulan İZODER’in, sürdürdüğü faaliyetleriyle hem toplum hem yalıtım sektörü hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “28’inci yılımıza girerken, dernek olarak yürüttüğümüz tüm faaliyetlerden daha etkin sonuçlar elde etmek ve toplumun yalıtıma yönelik farkındalığını daha da artırmak amacıyla bir araştırma başlattık. 2021 yılı başında başladığımız bu araştırmada elde ettiğimiz sonuçların sektörümüze ışık tutacağına inanıyoruz” dedi. 

Mevzuatları geliştirerek yeni adımlar atmalıyız

Tüm yalıtım branşlarının, yönetmelik ve standartlara uygun bir şekilde üretilmesi ve uygulanması gerektiğine dikkat çeken Emrullah Eruslu, şunları söyledi: “Yalıtım branşlarına yönelik sektörümüzü direkt etkileyen yönetmelikler konusunda yakın dönemde önemli çalışmalar yaptık. Ancak özellikle enerji verimliliği açısından ülkemiz için stratejik öneme sahip olan ısı yalıtımı ile ilgili mevzuatları geliştirerek yeni adımlar atmamız gerekiyor. 

Yalıtım alanında mevzuat oluşturmak, İZODER’in görev edindiği çalışmaların başında geliyor. Yönetmelikler tam anlamıyla uygulanmaya başlanıp denetim mekanizmaları etkili bir şekilde devreye girdiğinde, yalıtım uygulamalarının vatandaşa, çevreye ve ülke ekonomisine katkısı büyük olacaktır.