Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Türk Ytong, koronavirüs salgınıyla birlikte ortaya çıkan müstakil ve bahçeli evlerde yaşama talebine çözüm üreten Ytong Ev projesini hayata geçirdi. Kendi evini yapmak ya da yaptırmak isteyen herkesin faydalanabileceği, tüm inşaat adımlarını destekleyen ve hızlandıran bir inşaat modeli sunan Ytong Ev, hayallerindeki evi yapmak isteyenler için büyük kolaylık sunuyor. Ytong ürünleri ile oluşturulan, hızlı inşa edilebilen, depreme dayanıklı, A sınıfı enerji verimliliğine sahip Ytong Evler, 8 ila 10 haftada tamamlanıyor.

Marmara ve Trakya’ya özel Gürgen Evi

Ytong Ev’de farklı büyüklüklerde 4 hazır ev modeli bulunuyor. Bu modellerden Gürgen Evi adını, bölgenin karakteristik ağaç türü olan, dayanıklılığı ve uzun ömrüyle bilinen gürgen ağacından alıyor. Crid Architects mimarları Emre Engin ve Nergis Kahraman tarafından tasarlanan tek katlı ve 117m2 3+1 Gürgen Evi, Marmara Bölgesi’nin coğrafi özelliklerini yansıtacak şekilde tasarlandı. Gürgen Evi, 41 m2’lik terasıyla birlikte, mimarisinden malzeme kullanımına doğa ile yakın ilişki kurabilen bir tasarım sunuyor. İç ve dış alanları en verimli şekilde kullanan Gürgen Evi, her mevsimin keyfini doyasıya yaşatan bir yuva oluyor. 

Türk Ytong için tasarlanan evler, ihtiyaca göre belli yönlerde büyüyebilen, yerel mimari ile uyumlu tasarımlar olarak ortaya konuldu. Evler, Deprem, Yangın, Isı Yalıtım ve Gürültü Yönetmeliklerine uygun olarak tasarlandı.

Ev yapmak kolaylaşacak

Ev inşa etmenin zorluklarını analiz eden Türk Ytong, kendi evini inşa edenleri desteklemek için bir dizi hizmet sunuyor. Ytong Ev kataloğunda bulunan ev modellerinin mimari proje, statik, mekanik, elektrik ve akustik projelerini, uygulama detaylarını müşterilerine hazır ve ücretsiz sunuyor. Evlerin inşası için gereken Ytong ürünleri de montaja hazır biçimde teslim ediliyor. Tüm bu hizmetler, ev yapanların maliyet ve zamandan tasarruf etmesine olanak sağlayarak inşaat sürecini hızlandırıyor. 

İster kaba inşaat ister anahtar teslim

Ytong ayrıca, evlerin inşaası için hizmet sunan deneyimli yetkili uygulamacı ağı da kurdu. Türkiye’nin hemen her noktasına hizmet sunan Yetkili Ytong Uygulamacıları, temelden ruhsata kadar her adımda hizmet sağlıyor. Ev yapmaya uygun bir arsası bulunan herkes evini isterse kendisi inşa edebilecek veya bir Yetkili Ytong Uygulamacıyla anlaşarak kaba inşaat ya da anahtar teslimi olarak evini yaptırabilecek.

Pandemide hızlı inşaat avantajı

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, pandemi koşullarında kendi evini yapmak isteyenlerin inşaatını hızlı bir şekilde tamamlamak istediklerinin farkında olduklarını, Türk Ytong olarak, Ytong Ev ile bu imkanı sunduklarını belirtti. Öztoprak, deneyimli Ytong montaj ekiplerinin, 100 m²'lik bir evin kaba inşaatını ortalama 5 haftada, anahtar teslim inşaatı ise 8-10 haftada tamamladıklarına dikkat çekti. 

Depreme dayanıklı konut dönüşümünü destekleyecek

Tolga Öztoprak, Ytong Ev’in pandemiyle ortaya çıkan güncel bir talebi karşılarken, uzun vadede ülkenin ihtiyaç duyduğu depreme dayanıklı, enerji verimli, güvenli konut dönüşümüne katkı sunacağını ifade etti.